Welkom op de site van Stichting 55+ Enschede

De derde leeftijd… U bent 55+, de zaken staan op de rit, de carrière is gemaakt, de partner gevonden, of u bent single, de opvoeding van de kinderen is voltooid, u hebt nog een baan, of bent werkeloos, met (vervroegd) pensioen of in de VUT.

 

Maar… u wilt nog van alles!

 

Dan bent u onze doelgroep:

De stichting ‘Stichting 55+‘ is in 1984 opgericht met het doel:
Het tot stand brengen van een ”Centrum voor de derde leeftijd”, door voorzieningen te creëren gericht op sociaal en cultureel welzijn op basis van vrijwilligheid.


Voor meer informatie en vragen over Stichting 55+ kunt u gebruik maken van het Contactformulier 55+ of stuurt u een e-mail naar het 55plusenschede@gmail.com.

Voor een overzicht van alle activiteiten in het seizoen 2016/2017 klikt u hier.


Vrijwilligersdag

Jaarlijks dankt de stichting haar vrijwilligers voor hun vele werkzaamheden. Dit jaar werd de vrijwilligersdag gehouden op zaterdag 17 september. Geheel in lijn met de stichtingstraditie werd deze keer als

Vrijwilliger van het jaar

Walter Fennis

extra in het zonnetje gezet.


Grote Clubactie

U doet toch ook mee ? Klik hier voor meer informatie


Groot succes beurs “Zelfstandigheid en vitaliteit”

Ongeveer 500 mensen bezochten deze eerste beurs van onze Stichting.
Er was veel belangstelling voor de bedrijven en instellingen die zich op deze beurs konden presenteren. Wat was er zoal te zien en te beleven?
Wat is prettige en modieuze kleding voor de oudere vrouw, en met wie kun je contact opnemen als je thuis eten bezorgd wilt hebben of als je gehoor niet meer is wat het was. En hoe kan badkamer verbouwd worden zodat deze goed gebruikt kan worden als je niet meer zo soepel bent.
Ook het boek over de geschiedenis van de Deurningerstraat ging vlot over de toonbank. De politie vertelde hoe je je huis veilig kon krijgen en de brandweer gaf informatie over brandpreventie. Ook over een tuin met weinig onderhoud kon men informatie krijgen. De bibliotheek, het Wilminktheater en het Rijksmuseum gaven loten uit waarmee men vrijkaarten voor deze instellingen kon winnen.
Natuurlijk werd er ook informatie gegeven over onze eigen activiteiten. Zo liet ons Shantykoor Wrakhout zien waar ze allemaal opgetreden hadden. En er werden vele nieuwe deelnemers voor onze club genoteerd.
Al met al een prima activiteit, die zeker herhaald zal worden.