Welkom op de site van Stichting 55+ Enschede

De derde leeftijd… U bent 55+, de zaken staan op de rit, de carrière is gemaakt, de partner gevonden, of u bent single, de opvoeding van de kinderen is voltooid, u hebt nog een baan, of bent werkeloos, met (vervroegd) pensioen of in de VUT.

 

Maar… u wilt nog van alles!

 

Dan bent u onze doelgroep:

De stichting ‘Stichting 55+‘ is in 1984 opgericht met het doel:
Het tot stand brengen van een ”Centrum voor de derde leeftijd”, door voorzieningen te creëren gericht op sociaal en cultureel welzijn op basis van vrijwilligheid.


Voor meer informatie en vragen over Stichting 55+ kunt u gebruik maken van het Contactformulier 55+ of stuurt u een e-mail naar het 55plusenschede@gmail.com.

Voor een overzicht van alle activiteiten in het seizoen 2016/2017 klikt u hier.


Donatie van Specsavers voor Stichting 55+ – HELP MEE

Specsavers wil landelijke en plaatselijke sociaal-culturele organisaties financieel steunen. Wat kunt u doen om voor onze Stichting 55+ geld binnen te halen?

Rechts op de actiepagina vindt u de stemknop “Stem op dit doel”. U kunt hiermee 20x keer uw stem uitbrengen, maar slechts 1x per dag. Let op: de onduidelijke woorden moet u ook intypen. U kunt tot 12 december a.s. stemmen.

Stemt u voor de eerste keer, dan ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Uw stem wordt pas verwerkt nadat u in de u toegestuurde e-mail op de bevestigingslink ‘nu uw stem bevestigen’ heeft geklikt. Alle stemmen die u hierna uitbrengt op dit doel worden direct verwerkt, u ontvangt dan geen bevestigingsmail meer.

Wij zullen u te zijner tijd in de Echoplus laten weten wat uw acties opgeleverd hebben.


Grote Clubactie

Op donderdag 8 december verricht notaris J.A.H.G. van Tuijl de trekking van de Grote Clubactie 2016.
De trekkingsuitslag wordt uiterlijk vrijdag 9 december gepubliceerd op de website van de Grote Clubactie (web-adres volgt).


Groot succes beurs “Zelfstandigheid en vitaliteit”

Ongeveer 500 mensen bezochten deze eerste beurs van onze stichting.
Er was veel belangstelling voor de bedrijven en instellingen die zich op deze beurs konden presenteren. Wat was er zoal te zien en te beleven?
Wat is prettige en modieuze kleding voor de oudere vrouw, en met wie kun je contact opnemen als je thuis eten bezorgd wilt hebben of als je gehoor niet meer is wat het was. En hoe kan de badkamer verbouwd worden zodat deze goed gebruikt kan worden als je niet meer zo soepel bent.
Ook het boek over de geschiedenis van de Deurningerstraat ging vlot over de toonbank. De politie vertelde hoe je je huis veilig kunt krijgen en de brandweer gaf informatie over brandpreventie. Ook over een tuin met weinig onderhoud kon men informatie krijgen. De bibliotheek, het Wilminktheater en het Rijksmuseum gaven loten uit waarmee men vrijkaarten voor deze instellingen kon winnen.
Natuurlijk werd er ook informatie gegeven over onze eigen activiteiten. Zo liet ons Shantykoor Wrakhout zien waar ze allemaal opgetreden hadden. En er werden vele nieuwe deelnemers voor onze club genoteerd.
Al met al een prima activiteit, die zeker herhaald zal worden.