Excursies

Het organiseren van één-daagse excursies. De kosten zullen beperkt blijven tot de entree en/of consumptie.

Informatie via de mail over komende excursies?

Indien u het op prijs stelt om voorafgaand aan de publicatie in het blad Echoplus al geïnformeerd te worden over de komende excursies, dan kunt u zich aanmelden voor de Nieuwsbrief, 55Plusmail geheten. Deze wordt maximaal één keer per week uitsluitend per mail verstuurd. Het aanmeldingsformulier vind u in het menu onder contact en de link 'aanmelden 55plusmail'.

Groepsleider:
L. Schole


Kosten
Om deel te kunnen nemen aan deze activiteit is lidmaatschap van de Stichting vereist. Zie informatie in de Echoplus en op deze webpagina.

Overig
Wetenswaardigheden excursies Stichting 55+

Deelname aan excursies is altijd geheel op eigen risico.

Wat betreft deelname aan excursies: als u moeite heeft met trappen lopen zijn sommige excursies niet geschikt om aan deel te nemen. Dit wordt altijd vermeld in de uitnodiging. Een rollator is niet altijd toegestaan. Vanaf nu krijgt u geen toegang meer tot een excursie als u, ondanks het verbod, toch met een rollator naar binnen wilt. Dit is niet alleen voor uw, maar ook voor onze veiligheid een voorwaarde.

Aanmelden:
Aanmelden kan bij voorkeur per mail (lies.schole@home.nl), of telefonisch na 20.00 uur (053-2300715) tot uiterlijk twee weken vóór de datum van de excursie. U ontvangt na aanmelding de verdere informatie. Tenzij anders aangegeven is aanmelden verplicht. Afmelden eveneens, mocht u toch niet mee kunnen, zodat leden die op de reservelijst staan ook de kans krijgen om mee te gaan in de plaats van degene die afvalt. Het is niet toegestaan dat er onder uw naam iemand aan een excursie deelneemt die geen lid is.

Starttijden excursies:
De starttijd van een excursie wordt ook conform aangehouden. Dat betekent dat, mocht u te laat komen, er niet gewacht wordt. Dit heeft met name te maken met de afspraken die met de rondleiders zijn gemaakt.

Nieuws

Voor het nieuwe kalenderjaar heb ik een aantal excursies genoteerd, die ik in 2018 zou willen organiseren. Let wel, dit zijn voorstellen, ik weet nog niet of het mogelijk is al deze excursies vast te leggen.

Het zijn:

  • Wandeling met gids door het nieuwe watergebied gelegen tussen Enschede en Glanerbrug.
  • Bezoek klooster Glane.
  • Bezoek spoormuseum Winterswijk, eventueel met stadswandeling.
  • Boottocht door natuurgebied Het Lankheet te Haaksbergen.
  • Golfles bij de Spielehof in Boekelo.
  • Bezoek broodfabriek Pré Pain in Oldenzaal.

Zodra er meer duidelijkheid is laat ik dit in een volgende Echoplus weten.

Lies Schole, culturele commissie stichting 55+, onderdeel Excursies.

 

Hiernaast vindt u tevens een pdf met de terugblik op de excursie naar Ootmarsum

Voor meer informatie:
Coördinator Excursies
L. Schole

Telefoon:
053-2300715

E-mail:
Coördinator Cultuur
G. Zwarteveen

Telefoon:
053-5724339

E-mail:
Klik hier voor:
Documenten