Fietsen

De herkomst van het Nederlandse woord 'fiets' is onduidelijk. Volgens een artikel in het Woordenboek der Nederlandsche taal, geschreven in 1919, zou het woord afgeleid zijn van de naam van een Wageningse wagenmaker, E.C. Viets, die rond 1880 rijwielen maakte. Deze voor de hand liggende verklaring werd in eerste instantie van de hand gewezen, toen bleek dat het woord sinds 1870-1879 in Nederland voorkwam (hoewel het toen niet gebruikelijk was). Die verklaring werd toch weer wat geloofwaardiger toen in 2012 werd aangetoond dat Viets in 1870 weliswaar nog geen rijwielen produceerde, maar deze wel leverde.

Voor de goede orde de volgende mededeling: iedereen die mee fietst doet dit voor eigen risico. Iedereen moet zelf uitkijken bij het oversteken van wegen, zelf beoordelen of het fietspaadje voor hem of haar breed genoeg is, kortom iedereen moet zelf attent zijn op dingen die onderweg kunnen gebeuren.

De Stichting 55+ stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele schades als gevolg van het deelnemen aan de fietstochten.

De fietscommissieleden zijn Annie en Eddy Koenderink en André Assink; ze fietsen vooraan en geven altijd de richting aan.

Dag en tijd(en):
Data fietstochten in 2017: 

Woensdag 20 september 
Woensdag 18 oktober Kosten
Om deel te kunnen nemen aan deze activiteit is lidmaatschap van de Stichting vereist. Verder is deelname aan de fietstochten gratis.

Nieuws

Fietsen met de Stichting 55+

Fietstocht woensdag 20 september

Deze fietstocht vertrekt om 13.30 uur vanaf het Ledeboerpark.

De route is nog een verrassing.

Eddy en Annie Koenderink, tel. 053-4322801


Fietstocht woensdag 18 oktober

Deze tocht vertrekt om 13.30 uur vanaf Het Diekman.

De route gaat door het buitengebied van Enschede en deels door Duitsland.

André Assink, tel. 053-4764806


De fietstocht van 18 oktober is alweer de laatste van dit jaar!


De fietstocht van 19 juli 2017

Bij het Diekman in Enschede waren 24 fietsers om aan deze lange tocht deel te nemen. We vertrokken om 10:30 uur met mooi zomerweer richting het pad tussen de woningen aan de Stroinkslanden en rond de vijver en Rutbeek naar onze koffiestop in Buurse. Deze ligt aan de Buurserbeek en is particulier en is open als de vlag uithangt.

Lees hier het artikel verder in de Digitale Echoplus.

Voor meer informatie:
Coördinator Sport en Spel
H. Sleeuwits

Telefoon:
053-4358590

E-mail:
Klik hier voor: