Treinreizen

Sinds de opening van de eerste spoorlijn (1825, tussen Stockton en Darlington) in Engeland is de ontwikkeling van spoorlijnen van groot belang geweest voor de industriële ontwikkeling van de wereld. Een van de bekendste en meest genoemde spoorlijnen is wel de Oriënt-Express (3212 kilometer); dit was een beroemde luxetrein van de Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL), die van Parijs (met aansluiting vanuit Londen) naar Istanboel reed. Deze trein reed als lijndienst, met onderbrekingen en via verschillende routes, onder verschillende namen tussen 1883 en 1977. Wij blijven bij voorkeur op het Nederlandse en Duitse netwerk, om gezellige eendaagse uitstapjes te organiseren voor onze leden.

Wij reizen meestal op een groepskaart; verder zijn er veel vrijheden om zelf in te vullen.

Verdere inlichtingen: tijdelijk via de coördinator.

Dag en tijd(en):
(wijzigingen voorbehouden)
29 augustus 2017
28 september 2017
20 oktober 2017Locatie:
Voor besprekingen en reünie:
’t Pluspunt
Schuttersveld 17
7514 AC  Enschede
Tel.: 053-4322081

Groepsleider:
E. v. d. Struik en T. Jansen


Overig
Twee adviezen…

1.    Reist u op het “nieuwe” “vrij-reizen-kaartje”, dan moet u die pas “ophalen” (uit de automaat) op de betreffende morgen. (Wij kunnen u eventueel assisteren).

2.    Mensen die geen abonnement hebben, kunnen het beste een kaartje op de betreffende morgen kopen. We bekijken dan even of u met 40% korting kunt meereizen met iemand.

Nieuws
Er is geen actueel nieuws.
Voor meer informatie:
Coördinator Cultuur
G. Zwarteveen

Telefoon:
053-5724339

E-mail:
Klik hier voor:
Documenten