Oproepen

Vrijwilligers zat? Echt niet!

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend: activiteiten draaien, cursussen worden gegeven, gezamenlijke evenementen georganiseerd, de Echoplus wordt gemaakt en bij u thuis bezorgd of naar u gemaild, enz. Het verloopt allemaal gladjes. Achter al dat werk gaan veel vrijwilligers schuil. Zij begrijpen, dat je een club als de onze alleen in stand kan houden als je allemaal je schouders er onder zet, zeker als de omstandigheden tegen zitten. Ook ervaren zij dat je voor je inzet waardering, contacten en gezelligheid terugkrijgt.
Onder het motto

Blijf niet langs de kant staan om te consumeren
maar help mee produceren

volgt hieronder een lijstje van activiteiten, die dringend om uw assistentie vragen. Wacht niet tot een ander het initiatief neemt. Laat u uitdagen en neem contact op.


Computercommissie

De computercommissie is wegens het vertrek van een van haar leden op zoek naar een nieuw lid die de commissie kan komen versterken. Uitgebreide informatie vindt u hier.

augustus 2017


Zomeractiviteiten

In de zomermaanden ligt veel stil. Voor ons senioren een saaie tijd. Heel veel clubs stoppen. Maar wij willen doorgaan met een diversiteit aan activiteiten, w.o. extra 55+ Presentaties en computerspreekuren! Zie hieronder en o.a. de pagina van de 55+ Presentaties. En… er komen er nog meer. Ook hebben wij excursies, fiets- en wandeltochten. Nog genoeg te doen!

april 2017


Workshop Eerste Hulp aan Senioren

Weet u wat u moet doen als:

 • Uw buurvrouw haar heup breekt?
 • Uw buurman zijn evenwicht verliest?
 • U vergeet voor uzelf verse groenten te koken?
 • Uw buurvrouw vergeet genoeg te drinken tijdens de warme zomerdagen?
 • Iemand zich verstapt?
 • U pijn op uw borst heeft?
 • Iemand in uw omgeving ineens last heeft van een scheve mond?

Herkent u wat hier precies aan de hand is? En weet u wat te doen? Tijdens de workshop Eerste Hulp aan Senioren besteden we hier aandacht aan. Nieuwsgierig? Schrijf u dan in.

De workshop beslaat 3 ochtenden, waarvan er 1 gericht is op reanimatie / AED-training. Heeft u alleen belangstelling voor reanimatie dan kunt u ook alleen hiervoor inschrijven.

Plaats: ’t Pluspunt, Schuttersveld 17, Enschede
Kosten:  Volledige workshop (3 ochtenden) € 25,00 per persoon
Alleen Reanimatie/AED (1 ochtend) € 12,50 per persoon
Kosten te betalen aan de docent tijdens de eerste workshop
Exclusief aanwezigheidsbijdrage van € 2,00.

De data zullen zijn in juni 2017 op de dinsdagen en mogelijk op de woensdagen, afhankelijk van de deelnemers.

Aanmelding via e-mail: 55plusenschede@gmail.com.

april 2017


Levensverhaal

Hoe zou het voelen om uw levensverhaal in handen te houden?

Stichting Het Levensverhaal En Suite nodigt u uit voor het schrijven van uw unieke verhaal. In de zomermaanden juni en juli bent u op het Pluspunt van harte welkom bij deze workshop die door Stans Bakker gegeven wordt.

De kosten voor de workshop van 6 bijeenkomsten bedragen € 25,-; daarna kunnen we op een langzamer tempo naar wens verder gaan.

Opgave hiervoor graag vóór 4 mei a.s. per e-mail: c.verhaak@kpnmail.nl.

april 2017


Vermist zeepaardje

Mevrouw Hermine v.d. Lande had een leuk schilderijtje gemaakt van een zeepaardje. Toen ze het wilde pakken om verder aan te werken of mee naar huis te nemen bleek het te zijn verdwenen. Is er iemand die (al dan niet per ongeluk) dit schilderij heeft meegenomen? Dan graag hierover contact met mevrouw v.d. Lande: hvandelande@live.nl.

april 2017


De “Alles kan, niets moet Soos”

Iedere woensdagmiddag is er een gezellige soos van 13.30 – 16.45 uur. U kunt vrijblijvend meedoen. Er wordt gebridged, gebreid, er worden spelletjes gedaan, gesprekjes gevoerd, er is handvaardigheid – kortom van alles is mogelijk. Op de voorgrond staat ontmoeting en gezelligheid. Kom eens een keertje kijken, misschien is het wat voor u.

Eigen initiatieven worden ook op prijs gesteld. Alles kan, niets moet. De enige kosten zijn € 2,00 aanwezigheidsgeld. De Soos is in lokaal 7 in ’t Pluspunt.

Wilt u van tevoren wat meer weten, neem dan contact op met Rob Witvoet, coördinator DOE-activiteiten van de Stichting 55+, tel. 06-22485759 of per e-mail robwitvoet@kpnmail.nl.

april 2017


Tekenles op vrijdag bij de Stichting 55+

collageWat is er leuker dan je fantasie laten spreken door te gaan tekenen?

Dat kan op de vrijdagmorgen van 09.30 – 11.30 uur en de vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur.

Ervaring is niet nodig, enthousiasme wel. Natekenen van voorbeelden komt aan bod. Ook hebben we projecten zoals het samen maken van een grote acrylverfschildering, waarbij iedereen een deel maakt. Wil je je in een gezellige sfeer uitleven, geef je dan op voor het volgende cursusjaar dat begint op vrijdag 7 september 2017.

Opgeven hiervoor kunt u bij de balie van 55+ of bij Rob Witvoet, coördinator DOE-activiteiten van de Stichting 55+, tel. 06-22485759 of e-mail robwitvoet@kpnmail.nl.

april 2017


We zoeken een docent Fotografie

Voor het nieuwe seizoen, vanaf september a.s., zoekt de Stichting 55+ een docent Fotografie, die op vrijwillige basis een enthousiaste groep van ca. 15 à 20 personen (waarvan een aantal met meerjarige ervaring) de kneepjes van het vak wil bijbrengen.

De lessen vinden 2-wekelijks plaats op maandagavond van 19.30 – 21.30 uur.

Gevraagde eigenschappen:

 • theoretische kennis;
 • het geven en het incidenteel begeleiden en het bespreken van praktijk-opdrachten m.b.v. beamer-projectie;
 • beeldbewerking (Photoshop);
 • bovendien kennis van diverse camera’s.

Mocht u belangstelling hebben, neem dan contact op met Rob Witvoet, coördinator DOE-activiteiten van de Stichting 55+, tel. 06-22485759 of per e-mail robwitvoet@kpnmail.nl.

PS: Als u als lezer van deze oproep iemand kent in uw omgeving, vraag haar/hem eens of ze misschien belangstelling hebben en zich in verbinding willen stellen met bovengenoemde.

april 2017


Gezocht: docent schilderen, diverse technieken

Een goede amateur- of professionele schilder die twee uren per week op vrijwillige basis les wil geven aan een enthousiaste groep personen die graag verder willen met hun techniek en inzicht van het schilderen.
Mocht u zich aangesproken voelen, neem dan contact op met Rob Witvoet, coördinator DOE-activiteiten van de Stichting 55+, tel. 06-22485759 of per e-mail robwitvoet@kpnmail.nl.
Mocht u als lezer van deze oproep personen kennen in uw omgeving die aan deze omschrijving voldoen, vraag haar/hem eens of ze misschien belangstelling hebben.

maart 2017


Sponsoroproep

Help jij ons mee sponsors te zoeken?

Dit jaar hebben we het voor het eerst zonder de subsidie van de gemeente Enschede Zak met geldmoeten doen. De contributie is gelijk gebleven, maar de inschrijf- en deelnamegelden hebben we wel moeten verhogen. Ook hebben we met acties als de Rabobank Clubkas Campagne, de Grote Clubactie en de Beurs extra middelen binnen gehaald. Zoals het er nu naar uitziet eindigen we aan het eind van dit jaar met een sluitende jaarrekening. De meeste cursussen zitten behoorlijk vol en het aantal deelnemers stijgt nog steeds.

Op dit resultaat mogen we met zijn allen best trots zijn. Zonder de enorme inzet van al onze vrijwilligers was dit niet gelukt.

We kunnen het ons echter niet veroorloven om nu maar stil te gaan zitten. Geld om opzij te zetten is er niet en we staan de komende jaren nog voor een aantal behoorlijke uitdagingen. Zo zal er bijvoorbeeld in 2018 weer onderhandeld moeten worden over een nieuw huurcontract. Met andere woorden: een beetje meer “vet op de botten” zou meer dan welkom zijn.

We zijn op zoek naar enkele enthousiaste deelnemers van onze stichting die ons willen helpen naar sponsors te zoeken.

Als je belangstelling hebt kun je dit mailen naar onze secretaris Shirley Kleisen. Daarna gaan we met je in gesprek hoe we het met elkaar gaan oppakken.

Namens het bestuur:
Cécile Verhaak, voorzitter, c.verhaak@kpnmail.nl
Arnold Jansen, penningmeester, aamjansen@telfort.nl

december 2016


08-2017