55+ Presentatie: 31 juli
Engeland en de Engelse taal

Datum:            31 juli 2018

Tijdstip:           10 uur

Waar:                zaal 1 van ’t Pluspunt

Inleider:           Evert Kloek

Onze inleider van vandaag was jarenlang docent Engels met – uiteraard – veel belangstelling voor het Verenigd Koninkrijk (the United Kingdom).

Hij vertelt eerst over het ontstaan van Engeland (Verenigd Koninkrijk, Groot-Brittannië, Gemenebest), dan over de ontwikkeling van de Engelse taal via Oud en Middel Engels naar modern Engels. Hij vertelt enkele verhalen uit Chaucer’s Canterbury Tales en gaat in op een aantal opvallende kenmerken van de besproken taal (spelling, uitspraak).

Evert Kloek gaat ook in op de beroemde Engelse humor en de Engelse taal aan de hand van een aantal filmpjes (Mr. Bean, Fawlty Towers, Keeping up appearances, enz.). Hij sluit af met het naspelen van een vergadering in “steenkool-Engels” (heel fout Engels).