NS dagtocht: 28 augustus
Openluchtmuseum Arnhem
28 juni 2018
Afscheid van Marijke Faber
28 juni 2018
Toon alle nieuws

Cursus Filosofie in discussievorm

Het woord filosofie klinkt nogal heftig, maar filosofie is alleen maar vragen stellen en denken over van alles en nog wat. Neem nu als voorbeeld het tv-programma “De Luizenmoeder”. Gaat het echt zo, dat “gepraat” op het schoolplein? Is de rol van de ouders/groot-ouders daarin echt zo heftig veranderd? Wat vind je van de rol van Juf Ank? Zo’n gesprek geeft de mogelijkheid een eigen mening te geven en de meningen van anderen te horen. Dit kan heel leerzaam en verruimend en vaak grappig zijn. Ook met ideeën of vragen over het ontstaan van de wereld, wat versta jij onder vrijheid, wat is geluk, etc. Je kunt ook altijd gezamenlijk een thema inbrengen. Wij besluiten de cursus met iets leuks, bijvoorbeeld een dvd of een film.

Onze lessen zijn op dinsdagmorgen en wel de 2de en de 4de dinsdag van de maand. We beginnen dinsdag 11 september 2018, aanvang 10.00 uur – 11.30 uur. Je kunt een keertje komen en kijken en dan beslissen wat je wilt. Je kunt ook een vriend of vriendin meebrengen.

Je kunt je opgeven bij Géke Zwarteveen via e-mail cultuur@55plus-enschede.nl of via een aanmeldingsformulier. Telefonische informatie bij Alice Schmitz, 053-5722576.