Verslag excursie-vaarten met Buurserpot in mei en juli 2018
15 augustus 2018
Verslag excursie openluchtmuseum Erve Kots te Lievelde op 14 september 2018.
24 september 2018
Toon alle nieuws

Excursies augustus t/m december 2018

Voor alle excursies geldt: Aanmelden graag per mail: lies.schole@home.nl of telefonisch na 20.00 uur (tel. 053-2300715) tot uiterlijk één week voor die tijd. Dan ontvangt u ook alle laatste info. Deelname is vaak beperkt.

Excursie waterwerken Enschede Zuid

Op maandag 20 augustus 2018 start om 13.30 uur een excursie langs de waterwerken in Enschede Zuid. Met onze inmiddels vaste gids op dit gebied, mevrouw Betsy Bekkering, gaan wij per fiets (omdat de route wat te lang is om lopend af te leggen) langs de nieuw aangelegde waterbekkens, beken, sloten, stromen in de wijk Enschede Zuid. De start is om 13.30 uur bij kinderboerderij/pannenkoeken-boerderij De Wesseler aan de Wesselerweg 15 te Enschede. Deelname is beperkt. Excursiekosten: €1 per persoon. Tijdsduur is niet goed in te schatten, ga uit van 3 uur.

Excursie Openluchtmuseum Erve Kots te Lievelde

Op vrijdag 14 september 2018 start om 12.00 uur een rondleiding door het openluchtmuseum Erve Kots te Lievelde. Met een gids duiken wij in het rijke verleden van het boerenleven in de Achterhoek. Vervlogen tijden, waar herinneringen opnieuw tot leven zullen komen en het “weet je nog” en “och dat hadden wij ook” regelmatig te horen zullen zijn. Na de rondleiding heeft u gelegenheid de museumwinkel te bezoeken, het brouwhuis en het restaurant, waar u op eigen kosten kunt eten en drinken. Entreekosten museum: € 4,50 per persoon (Museumkaart niet geldig helaas) en de kosten van de gids, die we delen door het aantal deelnemers (reken op € 1 à 2 per persoon).

Excursie vliegveld Twente in de oorlogsjaren

Op vrijdag 5 oktober 2018 start om 13.00 uur een rondleiding over het voormalige vliegveld Twente onder leiding van een gids. We gaan terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog en bezoeken iconische shelters, bunkers, historische rolbanen, het onderkomen van het vliegtuigsquadron, de restanten uit de tweede wereldoorlog, dit alles gelegen in een markant landschap. De wandeltocht kan 2 tot 3 uur in beslag nemen, goede waterdichte wandelschoenen zijn een vereiste. De kosten voor deze excursie zijn € 5 per persoon. Na aanmelding ontvangt u nadere informatie over de route naar het verzamelpunt, betaling en parkeergelegenheid.

Excursie Klompenatelier Dijkman te Luttenberg

Op dinsdag 23 oktober 2018 start om 13.00 uur een demonstratie klompen maken, de geschiedenis van de klomp, de Nederlandse klomp wereldwijd, ervaringen van de klompenmaker, ontstaan van het oude ambacht en reizen over de wereld om ons oudste beroep te promoten. De demonstratie neemt ruim een uur in beslag en er is tevens gelegenheid voor het nuttigen van koffie/thee met cake of krentenwegge. Kosten: € 4,50 voor de demonstratie en daarnaast de kosten voor koffie etc.

Excursie Kasteel Bentheim te Bad Bentheim

Op woensdag 12 december 2018 start om 11.00 uur een rondleiding met gids door kasteel Bentheim. De toegangsprijs is €4,50 per persoon en daar komen de kosten voor de gids nog bij (ik verwacht hooguit enkele euro’s). De rondleiding neemt anderhalf uur in beslag. Aanmelden kan vanaf nu. Ik verwacht een grote deelname en kan een tweede excursie er direct achteraan proberen vast te leggen. Dus: weet u al dat u mee wilt, meldt u aan, dan ik heb nog voldoende tijd voor een tweede aanvraag.