Excursies augustus t/m december 2018
15 augustus 2018
Verslag excursie voormalig vliegveld Twente, 5 oktober 2018.
7 oktober 2018
Toon alle nieuws

Verslag excursie openluchtmuseum Erve Kots te Lievelde op 14 september 2018.

Een mooi aantal belangstellenden had zich voor deze excursie aangemeld, echter: in de week ervoor liet een flink aantal het ook weer afweten om diverse redenen, waardoor er een groep van 8 personen overbleef (een prima aantal overigens om met de gids op pad te gaan).

Erve Kots is inmiddels uitgegroeid tot een klein boerendorp uit vervlogen tijden. Vele werktuigen die we niet meer kennen zijn verzameld en tentoongesteld in gerenoveerde en heropgebouwde  boerderijen, schuren en werkplaatsen. Vrijwilligers werken aan het weer in werking stellen van deze oude materialen en werktuigen, die vroeger gewoongoed waren op de boerderijen en grote erven in de Achterhoek. Daarnaast is er inmiddels een brouwerij gebouwd en een groot restaurant, waar het goed vertoeven was na afloop van de rondleiding.

In de heerlijke najaarszon zaten we met een goede maaltijd de middag nog even te evalueren: De Achterhoek heeft ons nog heel wat te bieden!