Golfen op Spielehof – een mooie ervaring
25 oktober 2018
De geschiedenis van de Stichting 55+
25 oktober 2018
Toon alle nieuws

In memoriam Koos Kuil

Op 13 september jl. is ons lid Koos Kuil overleden. Hij was 88 jaar. Hij blijft in onze gedachten als een aimabele, actieve man met een hart voor de muziek en dan vooral voor koorzang. Koos en zijn vrouw Leny waren echte actievelingen binnen onze Stichting. Leny, die een paar jaar geleden is overleden, was jarenlang redacteur van de Echoplus.

Koos stond aan de wieg van de Plussingers; ook was hij jaren voorzitter van dir koor. Hij organiseerde van allerlei leuke en interessante zaken. Zo heeft dit koor gezongen in de Dom van Keulen. Ze hebben nog in vele andere kerken gezongen, vooral in Duitsland. Ook traden ze op in de bouwput van het Muziekcentrum. En Koos organiseerde een feest/concertavond in de zaal van Savenije in Lonneker. Daar deed hij ook een cabaret act met zijn beide zoons.

Een aantal jaren geleden wilden een aantal mannen, waaronder Koos, een shantykoor beginnen: Wrakhout. Dit bleek uiteindelijk de doodssteek voor de Plussingers. Op een gegeven moment is besloten dat Wrakhout zelfstandig zou worden. Koos Kuil was hun erevoorzitter. Gelukkig heeft Rietje Wientjes voor de mogelijkheid gezorgd dat de dames toch weer konden zingen. Er is een dameskoor, waarvan we vooral in de Kersttijd kunnen genieten bij 55+.

We wensen de familie en vrienden van Koos Kuil veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

De leden van shantykoor Wrakhout vormen de erehaag voor Koos,
die naar zijn laatste rustplaats wordt gebracht.