Verslag excursie openluchtmuseum Erve Kots te Lievelde op 14 september 2018.
24 september 2018
Treinreis: 30 november
Met de Deutsche Bahn naar Münster
20 oktober 2018
Toon alle nieuws

Verslag excursie voormalig vliegveld Twente, 5 oktober 2018.

Hoewel zich 42 mensen hadden aangemeld voor deze excursie waren er niet eerder zoveel afmeldingen om diverse redenen. Uiteindelijk bleven er 24 aanmeldingen over. Over 2 gidsen verdeeld was dit wel een prettig aantal overigens.

Het was een behoorlijke tippel: van 13 tot 16 uur namen de gidsen ons mee naar het oorlogsverleden van ons vliegveld. Verbazingwekkend wat er zoal allemaal verborgen en verscholen aanwezig was in de oorlogsjaren. De kundige gidsen wisten al onze vragen te beantwoorden en het was indrukwekkend te bedenken hoeveel mensen ook hier hun leven hebben verloren voor de vrijheid van ons land.

De weergoden waren ons ook nu weer goed gezind en in een zonovergoten landschap zag de wereld er even heel anders uit. Het was een bijzondere middag.

Bekijk hier het fotoalbum van deze middag.

Lies Schole