Vrijwilligersbijeenkomst 10 november 2018
12 december 2018
Curling en Schaatsen – IJsbaan Twente
12 december 2018
Toon alle nieuws

ANWB AutoMaatje Enschede zoekt vrijwillige chauffeurs

Steeds meer mensenraken geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten tegaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en elke keer een beroep doen op denaasten is moeilijk.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen dieniet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Enschede kunnen ookde minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, hetziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin of naar een activiteit bij de Stichting 55+. Echter, voor activiteiten bij de Stichting 55+ doet men natuurlijk eerst een beroep op de mede-cursisten.

Meedoen

Het mes snijdt aan twee, of eigenlijk drie kanten: inwoners kunnen er even tussenuit om andere mensen te ontmoeten, de vrijwilligers doen iets goeds en gezelligs voor hun stadgenoten en zo vergroten we de mogelijkheden van vervoer voor een grote groep. Het helpt allemaal om iedereen mee te laten doen aan de samenleving.

Hoe werkt het?

Als een inwoner gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Enschede meldt hij zich aan als lid (gratis en je hoeft geen lid van de ANWB te zijn) van AutoMaatje. Uiterlijk twee werkdagen van tevoren belt de deelnemer met ANWB AutoMaatje Enschede (053-4320122). De medewerker van Alifa Welzijn Ouderen koppelt de deelnemer aaneen van de beschikbare vrijwilligers bij hem in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger opbasis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Vrijwilliger of deelnemer worden?

Inwoners van Enschede die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met Alifa Welzijn Ouderen, tel. 053-4320122. Of burenhulpdienst@alifa.nl. De vrijwilligers moeten over een VOG (verklaring omtrent gedrag) beschikken. De kosten worden vergoed door Alifa. Daarnaast is het verplicht dat zij een inzittendenverzekering hebben.

Samengesteld uitinformatie van de website AutoMaatje
en van Stadspost voor Ouderen