Computer: themamiddagen
25 oktober 2018
Nieuws van de Comcom
Ondersteuning voor Apple apparatuur
25 april 2019
Toon alle nieuws

Informatie van de comcom

De aanvang van een nieuwe jaargang biedt ons de gelegenheid wat diensten en faciliteiten opnieuw onder deaandacht te brengen; misschien zijn ze wat ondergesneeuwd geraakt. En voor nieuwe leden is dit in elk geval nuttige informatie.

Voor onze elektronische informatievoorziening maken wij gebruik van de diensten van Laposta. Dit is een Nederlands bedrijf en valt daarom onder de Nederlandse wetgeving. Op dit moment versturen wij via Laposta:

1. De 55Plusmail
Deze elektronische nieuwsbrief verschijnt op onregelmatige momenten als er onverwachts onderwerpen zijn, waarvoor de Echoplus niet op tijd is. Denk hierbij bv. aan mededelingen zoals dat een activiteit niet door kan gaan vanwege weersomstandigheden of dat ’t Pluspunt wegens werkzaamheden gesloten is.

Deze elektronische nieuwsbrief verschijnt op onregelmatige momenten als er onverwachts onderwerpen zijn, waarvoor de Echoplus niet op tijd is. Denk hierbij bv. aan mededelingen zoals dat een activiteit niet door kan gaan vanwege weersomstandigheden of dat ’t Pluspunt wegens werkzaamheden gesloten is.

2. De Echoplus per mail
Voor leden die geen boekje op papier (meer) hoeven, bieden we de mogelijkheid aan om hem via e-mail toegestuurd te krijgen, d.w.z. dat men hem via een link in de e-mail naar de PDF kan downloaden. Dit ontlast de bezorgers en is voor de stichting op den duur goedkoper. Het voordeel van deze vorm is bovendien, dat men rechtstreeks links kan aanklikken.

Aanmelden voor deze mailings kan eenvoudig via de links op onze website of via de volgende korte links. Voorde 55Plusmail is dat https://tiny.cc/55plusmailen voor de Echoplus per mail https://tiny.cc/echoplus– beide pagina’s met een korte uitleg. Nieuwe leden worden na aanmelding automatisch op de 55Plusmail geabonneerd. Afmelden kunt u steeds rechtstreeks met de afmeldlink onderaan in de toegestuurde e-mail.

Computerspreekuur
Voor vragen over uw computer, tablet of smartphone houden we maandelijks een spreekuur, op maandag tussen 11.00 en 13.00 uur. De eerste maandag van de maandkunt u vrij binnenlopen (lokaal 4 in ’t Pluspunt); daarom staat die datum ook steeds in de Agenda van de Echoplus. Op de overige maandagen zijn er meestal ook wel mogelijkheden, maar om onze werkzaamheden goed te kunnen plannen vragen we u daarvoor wel van tevoren een afspraak te maken.

Cursus Windows 10
Na de aankondiging in september zijn er een royaal aantal aanmeldingen voor de cursus Windows 10 binnengekomen. De eerste serie lessen worden inmiddels gegeven; de overige belangstellenden zijn op de wachtlijst geplaatst voor devolgende serie begin 2019. Voor deze cursus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor sommige belangstellenden zal het een welkome mededeling zijn: deze volgende serie zal niet op dinsdag- maar op woensdagmorgen worden aangeboden.