Zelf uw levensverhaal schrijven
11 januari 2019
Ensemble vrijdagmorgen
20 februari 2019
Toon alle nieuws

Activiteiten Concordia voor 55+
februari – maart 2019

Februari

Expositie Inktspot en Inktspot Battle (gratis)

Voor de 5e keer op rij presenteert Concordia de Inktspot expositie, samengesteld door de Stichting Pers en Prent.

Nederlandse cartoonisten geven in kranten en online media hun visie op de heersende internationale politiek. De expositie laat daarvan de 100 beste, meest opmerkelijke en spitsvondige cartoons van het afgelopen jaar zien.

De winnende cartoon, plus de 99 andere, zijn te zien in Expositieruimte 3.

Op donderdagavond 28 februari vanaf 19.00 u organiseert Concordia de Inktspotbattle 2019. In de ‘arena’ aan de Langestraat gaan bekende politiek tekenaars de strijd met elkaar aan en vertalen actuele onderwerpen ter plekke naar spotprenten. Bezoekers kijken mee en de jury bepaalt de winnaar. Op het strijdtoneel verschijnen onder andere: Kik (Benjamin Kikkert), Danibal, Marcjanjanssen (Marc-Jan Janssen), Moshe Gilula, Tjeerd Royaards (winnaar van de Inktspotprijs 2018). De avond wordt muzikaal omlijst door Spoenk en is vrij toegankelijk. Genre: tekenkunst, politiek, maatschappij.

 

Theo Nijland – En de rest is onzin – try-out

Ma 4-2 | 12.30 | € 7,50 met kortingscode 55PLUS (normale prijs € 10,-) 

Het bevalt Theo steeds beter alleen. En ook het publiek ziet en hoort hem blijkbaar het liefst een avond alleen aan de vleugel. Dat was te merken aan de enthousiaste reacties op zijn laatste solovoorstelling Desalniettemin. (5 sterren in De Volkskrant)  In En de rest is onzin scheidt hij, als een ober die aan tafel een zeetong fileert, de zin van de onzin. Hij zingt of zingzegt alles vanuit een totaal ongenuanceerd eigen gelijk, maar altijd scherp en grappig, melodieus en swingend.

Stichting 55+ krijgt korting! Met de actiecode 55PLUS betaal je € 7,50 in plaats van € 10,- (max 2 kaartjes per persoon).  Genre: Literatuur, muziek, cabaret.

 

At Eternity’s Gate – Portret van Vincent van Gogh

Vanaf 7 februari in de bioscoop

In 1886 verhuist Vincent van Gogh naar Parijs, met als doel daar door te breken als kunstenaar. Hij komt in contact met een avant-gardistische groep kunstenaars, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan op te bouwen. In zijn zoektocht naar erkenning verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

Genre: speelfilm

 

Operalunch van De Nederlandse Reisopera

Ma 11-2 | 12.30 | € 10,-

Tijdens de operalunches verzorgen talenten uit de stal van de Nederlandse Reisopera een verrassend en divers recitalprogramma. Met een hoogwaardig repertoire, al dan niet uit eerdere producties, en een vooraf besteld lunchpakket, is dit de lekkerste operaversnapering van Twente.

Genre: klassieke muziek, opera

 

Connect by Music – Familieconcert vanaf 8 jaar met Jeroen de Groot

Ma 18-2 | 12.30 | € 10,-

Tijdens het concert Connect by Music speelt Jeroen de Groot de 3e sonate van Grief, het scherzo van Brahms en het adagio van Mozart. Ook het charmante Caprice Viennois, de vioolavonturen van Waxman en het werk van Astor Piazzola komen aan bod. Een vioolconcert waarbij verbinding door middel van muziek centraal staat.

 

Maart

André Kerver ontmoet: Marcel Möring

Za 2-3 | 16.00 | € 15,-

Borboleta Music gaat een muzikaal gesprek aan.

Marcel Möring is geboren en opgegroeid in Enschede en te gast in deze derde voorstelling van de succesvolle reeks Muziek en Literatuur. Naast André Kerver gaan Christoph Mac-Carty en Ulrich Wentzlaff Eggebert een muzikaal gesprek met aan Marcel die bekend staat om zijn prachtige metaforen voor grote gebeurtenissen in het leven.

Marcels boeken zijn in meer dan 15 talen vertaald en hij ontving vele (inter)nationale prijzen waaronder de AKO-Literatuurprijs voor ‘Het grote verlangen’. Met een beetje geluk is de nieuwe roman van Marcel Möring beschikbaar in maart 2019.

Genre: Literatuur, muziek

 

Sofasessies – Marian Mudder

Ma 18-3 | 12.30 | € 10,-

Sofasessies is een pittige, komische, en openhartige voorstelling voor iedereen die ooit hulp heeft gehad, het had willen hebben, of het had kunnen gebruiken. Jarenlang is Marian op zoek geweest naar de juiste therapie tegen haar stress gerelateerde klachten en depressies: reguliere en alternatieve therapieën, – van nlp tot rebirthing -, talloze workshops en zelfhulpboeken. Ze kreeg de meest uiteenlopende en bizarre diagnoses en hierdoor juist méér problemen. In deze voorstelling fileert zij al deze therapieën op scherpe en geestige wijze en vertelt ze wat haar uiteindelijk wél geholpen heeft.

Genre: toneel, cabaret, humor

 

Zandloper – DIS, Valérie Scheffer, Marcel de Graaf

Ma 25-3 | 12.30 | € 7,50 met kortingscode 55PLUS (normale prijs € 10,-) 

Valérie Scheffer en Marcel de Graaf bundelen hun krachten voor een unieke samensmelting van poëzie en muziek in deze debuutvoorstelling. De sprekende gedichten van Jean Pierre Rawie, Willem Wilmink en Inge Tielman vormen het bindweefsel van deze voorstelling vol weemoed en schoonheid, met een knipoog naar de vergankelijkheid.

Valérie Scheffer (1993) zingt, schrijft en componeert. Met haar warme stem en persoonlijkheid raakt ze de toeschouwer recht in het hart. Doorgewinterd troubadour Marcel de Graaf (1952) heeft de combinatie van diepgang en lichtvoetigheid tot een kunst verheven.

Stichting 55+ krijgt korting! Met de actiecode 55PLUS betaal je € 7,50 in plaats van € 10,- (max 2 kaartjes per persoon).  Genre: Literatuur, poëzie, muziek.

 

Kunstreis Dortmund en Unna

Vr 22-3 | 9.00 | € 95,-

Onder leiding van kunstenaar Judith Hofmann, bezoekt u Museum Ostwall im Dortmunder U en het Zentrum für Internationale Lichtkunst in Unna. Meer informatie over de tentoonstellingen en het hele programma volgt later.

De prijs is inclusief busreis en geheel verzorgde lunch.