Afscheid van de heer Kempers
26 april 2018
Kunstschildersclub Stichting 55+ in het nieuws
12 december 2019
Toon alle nieuws

Schilderworkshop

De schilderclub (groep 37) heeft zich ingezet bij een workshop. In ongeveer 10 lessen hebben zij hun individuele werk samen weten te brengen tot een groepswerk. 

En dat op zich al was voor velen die gewend zijn voor zichzelf te werken een hele stap. Uiteindelijk hebben we met z’n allen een fraai kunstwerk gemaakt met als titel ‘Zomeravond’. En al zitten we nu in de wintertijd, het is het bekijken waard!

16 mensen vanaf 65 tot in de tachtig hebben deelgenomen aan deze workshop. Er zijn verschillende technieken geleerd.

Heel leuk te zien is dat in later eigen werk daarmee door de cursisten spontaan werd geëxperimenteerd.

Laag op laag schilderend ontstond er een zomers landschap van water/lelies/ lucht en insecten. Eerst op eigen doek, later samengevoegd tot een groot werk en door de cursisten in samenhang met elkaar gebracht.

Het werk heeft een dankbare plek gekregen bij ‘De Posten’. Daar is het nog steeds te bewonderen. De groep heeft het werk ingewijd onder het genot van een kop koffie met wat lekkers verzorgd door de aardige medewerkers van de Posten.

Dorien Boekhout, docente workshop