Verslag excursie kasteel Bentheim
20 februari 2019
Toon alle nieuws

Verslag rondleiding museum de Brug voormalig MST Enschede

Op 5 maart jl. bezochten wij het onlangs geopende museum de Brug in Enschede. Dit museum is ondergebracht in een deel van het voormalige ziekenhuis MST. De collectie oude instrumentaria, foto’s uit een ver verleden en documenten die de moeite waard zijn, zijn op overzichtelijke wijze tentoongesteld in de diverse leeggekomen ruimtes. De collectie is zo enorm groot dat er in de catacomben nog ontzettend veel materiaal ligt opgeborgen dat beetje bij beetje door een team vrijwilligers wordt uitgespit en uiteindelijk uitgestald. Ruimte-tekort lijkt er nu al te zijn, zoveel is bewaard gebleven. Vanwege de enorme belangstelling voor deze rondleiding werd de groep in tweeën opgedeeld.

De zeer betrokken vrijwillige rondleiders namen ons mee terug in de tijd. De 55 plusser is uiteraard de groep bij uitstek die hier enorm van geniet. Kijk hier eens, kijk dat dan, wat een herkenning en herinnering! Dat maakt het ook zo waardevol om deze activiteiten te organiseren, het is alsof je met je familie op pad bent.

Vanwege het feit dat velen niet meekonden omdat het maximale aantal deelnemers was bereikt, heb ik besloten deze excursie nogmaals te organiseren in oktober 2019. Een datum volgt nog.

Dank aan alle deelnemers, die ook voor de excursieleider en de beide gidsen met hun enthousiasme hebben gezorgd voor een heerlijke middag.

Lies Schole

Klik hier voor de tijdens de excursie gemaakte foto’s.