Samen muziek maken
14 augustus 2019
Excursieplannen voor 2020
12 december 2019
Toon alle nieuws

Activiteiten Concordia voor 55+
november 2019

KUNST & KOFFIE

Momenteel hebben we een expositie van onze kunstuitleen-werken onder de noemer Kunst & Koffie. Met een fijne samenwerking met Oosterik en Mokana, dus je ziet ook gelijk wat een kunstwerk ‘doet’ in een huiselijke sfeer. Van dinsdag t/m zondag te bezichtigen – tot en met 1 december – aan de Langestraat 56 (en natuurlijk gratis!). Meer info

Extra leuk is dat er ook een tweetal events gepland zijn tijdens Kunst & Koffie, namelijk op zondag 24 november (Kidsclub) en op 27 november. Op die laatste woensdagavond geeft onze eigen winkelmanager en kunstenaar Jasmijn Miltenburg een workshop maak je eigen kandelaar. Je krijgt een rondleiding door Kunst & Koffie, kleur- en stylingadvies en koffie met wat lekkers. Leuk als cadeau voor de feestdagen of als eyecatcher in je eigen interieur! Meer info

16/11: ANDRÉ KERVER ONTMOET…

Zaterdag 16 november om 16.00 uur is de tweede literair-muzikale ontmoeting van klarinettist André Kerver en tevens oprichter van Borboleta Music. Hij heeft voor deze editie Miek Smilde uitgenodigd. Zij is schrijver, onderzoeksjournalist en dichter.

In september verscheen haar nieuwe roman Dorsmans dood. Het is het intrigerende verhaal van een heel leven: van de moeizame ontworsteling aan een verstikkend milieu, de klim op de maatschappelijke ladder en de val daarna. Een roman over de macht en onmacht van juristen, over recht en dwaling. Meer info en tickets

24/11: RONDLEIDING DOOR EXPOSITIE FILIP MARKIEWICZ

Zoals jullie weten zijn al onze exposities gratis te bezoeken. Maar ook zijn de extra events rond de expo’s vaak gratis, waaronder onze artist talks en rondleidingen. Op zondag 24 november geeft beeldende kunst-programmeur Petra Boonstra een kijkje-achter-de-schermen bij de expositie Untitled Surface. Wat is de visie van de Poolse kunstenaar Filip Markiewicz bij zijn pamfletachtige werk dat moieteloos disciplines mengt? En waarom wilde Petra hem zo graag met zijn eerste soloshow naar Nederland halen? Daarop – en alle andere vragen die er zijn van de deelnemers – geeft onze programmeur graag antwoord. Meer info

Vanaf 14/11: JUDY

Het moest er nog van komen: een film over het leven van de legendarische Judy Garland! Met in de hoofdrol Renée Zellweger.

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken.

Ondersteund door de bekende liedjes, waaronder ‘Somewhere Over the Rainbow’, vertolkt Renée op indrukwekkende wijze de rol van deze grootsheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd.
Meer infotickets zijn te koop vanaf maandagmiddag 11 november!

En als laatste, een bijzondere voorstelling in een minstens zo bijzondere setting:

24/11: REMBRANDT

Theatergezelschap Tafel van Vijf komt zondag 24 november naar Enschede met een voorstelling over Nederlands beroemdste kunstenaar, ín de Gobelinzaal van het Rijksmuseum Twenthe! Dit jaar wordt de 350ste sterfdag van Rembrandt groots gevierd. Tafel van Vijf draagt daaraan bij met deze muzikale voorstelling waarin de 17e-eeuwse kunstenaar kleurrijk tot leven komt. En dat midden tussen de kunstwerken! Het ticket is inclusief entree voor het museum. Meer info en tickets Bekijk hier de trailer van de voorstelling!