55+ Presentatie: 28 januari 2020
De digitale werkplaats
12 december 2019
55+ Presentaties: 24 maart 2020
Woningbouwplannen in Enschede
26 februari 2020
Toon alle nieuws

55+ Presentatie: 25 februari 2020
André Kerver – klarinettist

 

Datum: 25 februari 2020
Tijdstip: 10.00 uur
Waar: zaal 1 van ’t Pluspunt
Inleider: André Kerver, klarinettist

Dit wordt een hele bijzondere en muzikale presentatie, want we krijgen André Kerver op bezoek. Hij was klarinetsolist bij het Orkest van het Oosten en is internationaal actief als docent, kamermusicus en solist. Hij werkte onder meer met dirigenten als Jaap van Zweden, Jan Willem de Vriend en Gabriele Bellini.

André Kerver was mede-oprichter en artistiek leider van het Valerius Ensemble. Aan het ArtEZ conservatorium doceerde hij hoofdvak klarinet en kamermuziek.

Door problemen met zijn ogen kan André geen noten meer lezen. Daardoor is werken in een professioneel symfonieorkest onmogelijk geworden. Klassieke muziek speelt hij nog graag en regelmatig, maar pas als hij de muziek uit zijn hoofd heeft geleerd. Daarnaast heeft hij Borboleta Music opgericht, een groep waarin hij samen met musici uit de jazz- en de wereldmuziek improviseert, vaak op teksten voorgelezen door bekende schrijvers.

Zie ook: https://www.borboletamusic.nl.

12