Excursieplannen voor 2020
12 december 2019
De Stichting 55+ zoekt coördinatoren
22 februari 2020
Toon alle nieuws

Activiteiten Concordia voor 55+
december 2019 – januari 2020

Theater

Dood Paard: Kwartet
Ma 16 december, 12.30 uur (Broodje Cultuur)
Concordia theater, Oude Markt 15


KWARTET is een virtuoze en geestige dialoog waarbij een koppel vol vuur elkaar en elkaars minnaars speelt. Dat gaat zóver, dat ze flirten met de dood… Naast Manja Topper en Kuno Bakker speelt cellist Michiel Weidner van Amsterdam Symfonietta mee in het stuk.
Meer informatie en kaarten: https://www.concordia.nl/theater/kwartet.


Joshua Aaron: Reizigersverhalen
Ma 6 januari, 12.30 uur (Broodje Cultuur)
Concordia theater, Oude Markt 15

Het ultieme Lonely Planet-gevoel in het theater!
Reizigersverhalen is een unieke eenheid van muziek en verteltheater. Eigen composities van Joshua Aaron en intrigerende reisverhalen, verteld door Melanie Leeflang worden afgewisseld of helemaal in elkaar verweven, tijdens deze schaamteloos oprechte muziektheatervoorstelling, waar levenslust voorzichtig de gebreken van onze huidige maatschappij aankaart. Natuurlijk verhalen van Joshua zelf, maar ook van andere reizigers, die zijn pad kruiste. Alles vormt zich samen een dynamisch en meeslepend geheel en dit neemt je zoals de titel suggereert mee op reis.

Film

Ode aan Deneuve
Wisten jullie dat we tot en met eind december een Catherine Deneuve-reeks hebben? Zondag 15 december was de film Potiche te zien, en 23 + 29 december wordt Claire Darling nog tweemaal vertoond. Bovendien ontvangen bezoekers aan een van de Deneuve-films ook een korting voor een bezoekje aan Museum No Hero, waar een kledingcollectie van de grande dame te zien is! Kijk hier voor meer informatie: https://www.concordia.nl/specials/deneuve-films.

En vanaf deze week te zien:

Hors Normes
Nu al de (kerst)hit van deze maand, van de makers van Intouchables!

De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart. Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Cassel) een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.
Meer info en kaarten: https://www.concordia.nl/film/hors-normes-the-specials-olivier-nakache-eric-toledano.