De Stichting 55+ zoekt coördinatoren
22 februari 2020
In memoriam Peter Zuiderent
23 april 2020
Toon alle nieuws

Activiteiten Concordia voor 55+
maart – april

Vanaf Donderdag 05 maart: Mijn Rembrandt
@ Concordia, Oude Markt 15 | Tickets: € 6,00 euro
Persoon voor schilderij Rembrandt
Filmmaakster Oeke Hoogendijk duikt in de wereld van de oude meesters. In haar nieuwe documentaire duikt filmmaakster Oeke Hoogendijk (HET NIEUWE RIJKSMUSEUM, 2014) in de wereld van de oude meesters. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. De film geeft een fascinerend inzicht in wat het werk van deze Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.

Speeltijden worden vanaf maandag 2 maart op de website bekend gemaakt.

Meer informatie en tickets

 

Kunst op het witte doek: Arts in Cinema
Schilderij vrouw met dier
Voor alle kunstliefhebbers brengt Concordia ook dit voorjaar weer Arts in Cinema. Je krijgt in deze film-kunstreeks een uniek kijkje achter de schermen bij de bekendste musea en tentoonstellingen, of ontrafelt samen met kenners, critici en het filmteam het leven en werk. Tot aan de zomer zie je elke maand, op een middag, een nieuwe kunstdocumentaire. Elke film vertoont Concordia drie keer, dus je hoeft nooit iets te missen!

Aankomende dinsdag is de laatste vertoning van Leonardo: The Works, Een overzicht van leven en werk van de Italiaanse kunstenaar Leonardo Da Vinci​. Concordia vertoont ook films Lucian Freud, Easter In Art, Gaugain, Secret Impressionist en Frida Kahlo.

Meer informatie en tickets

 

Maandag 30 maart: Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij | Julika Marijn
@ Concordia, Oude Markt 15 |12:30 uur | Tickets: € 10,00 euro

75 jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven – genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot – spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld.

Meer informatie en tickets

 

Maandag 9 maart: Fado Mundo | Quatro Ventos
@ Concordia, Oude Markt 15 | 12:30 uur | Tickets: € 10,00 euro
Quatro Vendos
De Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha is al meer dan twintig jaar de frontman van Quatro Ventos, het fadokwartet dat een graag geziene gast is in ons theater. Om te laten zien dat de fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre, brengt de groep in ‘Fado Mundo’ een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, uit quatro ventos dus. Daarnaast spelen de mannen de in hun ogen mooiste fado’s die ooit zijn geschreven.

Meer informatie en tickets

 

Vanaf vrijdag 13 maart: expositie ONE
@ Concordia, Langestraat 56 | Entree: gratis

Op vrijdagmiddag 13 maart om 16:30 uur wordt de expositie ONE geopend door Jan-Christoph Tonigs, de artistiek leider van Kloster Bentlage, het cultuurcentrum net buiten Rheine. ONE is een groepsexpositie van twaalf regionale makers. Wat ze zo verschillend maakt, is meteen dat wat ze met elkaar verbindt.

Sluit deze vrijdag de 13e positief af en kom naar de opening, de bar is open vanaf 16.30 uur!

Meer informatie en tickets

 

Concordia Kunstreis naar Hagen & Bochum
Ga je mee kunst snuiven in Duitsland? De eerste kunstreis van 2020 gaat ditmaal naar Hagen en Bochum! We bezoeken onder meer het Osthaus Museum in Hagen en Museum Hunder Tage in Bochum. We gaan wederom met onze vaste reisleidster Judith Hofmann op pad. Per bus een compleet dagje uit, met verschillende musea en rondleidingen op het programma, inclusief uitgebreide lunch.

Meer informatie en tickets