Interview Arnold Jansen
26 februari 2020
Afscheid van een enthousiast 55plusser: Hermien van Eden
26 februari 2020
Toon alle nieuws

Gerda Beverdam: 95 jaar, maar nog steeds actief

Een van de oudste actieve deelnemers aan 55+-activiteiten is Gerda Beverdam. Zij neemt als 95 jarige nog wekelijks deel aan de groep die koersbal speelt op donderdagmiddag. Aan deze activiteit neemt zij al meer dan 25 jaar deel.

Gerda heeft bij 55+ alle verhuizingen van ‘t Pluspunt meegemaakt: van Kortenaerstraat naar Fabrieksschool en toen naar Polaroid en later naar het Schuttersveld.

Honderden deelnemers van 55+ zullen Gerda kennen als koffiedame, omdat zij bij veel activiteiten koffie schonk (ook op zondag!). Maar het kan ook zijn dat u Gerda kent van wandelen of fietsen. Vroeger was ze bij 55+ gymnastiek, zwemmen en jeu de boules. Ook heeft zij talrijke jaren de Echoplus bezorgd in een wijk van de Wesselerbrink (met behulp van een rollator). Daarnaast nam Gerda in het verleden ook deel aan de meerdaagse reizen o.a. naar Saalbach-Hinterglemm en ook naar Noorwegen. Alsof dit alles nog niet genoeg was heeft zij ook nog vrijwilligerswerk gedaan bij De Magneet, een wijkcentrum in de zuidwijken.

Gerda, wij hopen dat je nog enkele jaren actief kunt blijven bij de koersbalgroep, want ondanks je hoge leeftijd veeg jij nog wekelijks de baan (mat) schoon en ook het uitslagenbord.

Kortom een dikke pluim op de hoed van Gerda!