Diverse meldingen uit de stichting
25 maart 2020
Voorzichtige herstart…
20 juli 2020
Toon alle nieuws

Diverse meldingen van derden

In tijden van het corona virus…

Op deze pagina vatten we een aantal mededelingen en afgelastingen van buiten de stichting samen, waarvan wij de indruk hebben dat ze voor onze doelgroep interessant kunnen zijn.
Nieuwe mededelingen worden bovenaan toegevoegd, dus blijf deze pagina regelmatig bezoeken!

 • Speciaal voor Enschede heeft vergelijkmondkapjes.nl een overzicht gemaakt met praktische informatie over hoe mondkapjes te gebruiken en waar ze in Enschede te koop zijn. Lees de aankondiging hier.
 • Voor de bridgers zijn er een paar websites om online te kunnen bridgen.

  Internetbridge. Spelen op je eigen niveau.
  Er zijn twee aangesloten internetbridgeclubs: StepBridge en Berry’s Internet Club (BIC). Op StepBridge speel je online tegen andere spelers. Of je een ervaren bridger bent, recreant, of net klaar met de cursus maakt niet uit. Er zijn altijd StepBridgers waarmee je op je eigen niveau kunt spelen. StepBridge is ook beschikbaar als App.
  Je kunt een gratis proefaccount aanvragen en 300 spellen meespelen voordat je besluit om lid te worden. Als je lid wordt van de internetbridgeclub StepBridge word je automatisch lid van de BridgeBond en ontvang je het magazine Bridge.Bij Berry’s Internet Club (BIC) speel je met en tegen de computer. Beginnende bridgers kunnen gratis Startersbridge oefenen. In de Toekomstclub en Wedstrijdclub kun je gratis een aantal weken meespelen voordat je besluit of je lid wordt. Als je lid wordt van Berry’s Internet Club (BIC) wordt je automatisch lid van de BridgeBond, maar dit is een lidmaatschap zonder het magazine Bridge. Alleen leden van BIC kunnen voor € 10,- een abonnement op het maandblad Bridge nemen. Bel daarvoor met 030-2759929 of mail naar de NBB-ledenadministratie.

  Keuze uit inloggen Berry’s InternetClub (BIC) of Stepbridge.

 • Op haar website biedt de Openbare Bibliotheek Enschede in deze tijd zowel leden als niet-leden een uitgebreider pakket van e-books en luisterboeken aan.
 • Op de website van Alifa Welzijn Senioren staat informatie over hoe men hulp kan vragen, bv. bij het boodschappen doen.
 • In Enschede is een groep jongeren een initiatief gestart om mensen met een hulpvraag te koppelen aan mensen die hulp kunnen aanbieden. Zoveel mogelijk worden hulpaanbieders gekoppeld aan hulpvragers uit de eigen wijk. Voor onze doelgroep een lovenswaardig aanbod.

  Op hun website staan hiervoor de nodige formulieren. Zij omschrijven hun idee als volgt:

  Wij zijn een groep (jongeren) uit Enschede. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus hebben wij momenteel geen werk of school. Wij willen graag onze handen uit de mouwen steken om hulp te bieden aan hen die het nodig hebben. Dit doen wij omdat wij graag iets willen betekenen voor onze medemens en op veilige wijze een tegenbeweging willen zijn tegen angst en eenzaamheid.