Activiteiten Concordia voor 55+
maart – april
26 februari 2020
Junimaand gevuld met Twents theater, expo’s en films
3 juni 2020
Toon alle nieuws

In memoriam Peter Zuiderent

Tot ons grote verdriet is Peter Zuiderent op 19 februari 2020 overleden. Jammer genoeg kon ik i.v.m. met een vakantie niet aanwezig zijn bij de crematie. De overige bestuursleden hebben hier aandacht aan geschonken. Dank daarvoor.

Ik weet nog dat hij zichzelf kwam aanmelden en zei: “Ik wil graag Spaans geven en op deze wijze wat voor anderen doen”. Over de hele wereld was hij in veel Spaans sprekende landen geweest. Hij had al nagedacht dat je het beste met het boek Spaans voor Dummy’s kon beginnen.

Peter heeft Spaans gegeven op de vrijdagmiddag vanaf 1 februari 2018 met heel veel passie en inzet. Daarvoor wil ik hem bedanken. Vrijwilligers die zich zo inzetten verdienen een groot compliment. Rest mij nog om zijn familie en vrienden veel sterkte toe te wensen met dit verlies.

Net als ik zullen de deelnemers van zijn les hem missen. Erg blij ben ik dan ook met onderstaande in memoriam van Erik Ligtvoet, een van de deelnemers van zijn les.

“In de korte tijd dat wij Peter hebben leren kennen als leraar Spaans is hij bij ons overgekomen als een bevlogen man die, als wereldburger, de taak op zich had genomen om zijn kennis aan ons over te dragen op een geheel eigen manier.

Memorabel waren zijn verhalen over o.a. China, Venezuela, Noord-Vietnam, Amerika maar ook over Spanje en de talen die hij sprak waren bijzonder.

Tijdens zijn “les” probeerde hij het om het gezellig te maken. Zijn motto: als jullie maar een kleine conversatie in het Spaans doen en het hoeft niet perfect te zijn, het gaat om het plezier. Met een knipoog, heren, als je aan de bar zit moet je toch wel iets Spaans kunnen, al was het maar om die mooie dame een drankje te kunnen aanbieden.

Door zijn lichaamsbouw had hij wel eens last van een afzakkende broek, waarop wij dan vroegen, wat is het woord bretels in het Spaans. Doordat hij in Oost-Indië was geweest verstond hij wonderbaarlijk de vraag niet.

Voor de aanvang van de les vroeg hij meestal aan ons, kunnen jullie mij weer bij huis afzetten? Het liefst wilde hij dan even met ons naar een terrasje om een glas vino te drinken, waarbij de verhalen loskwamen over zijn omzwervingen over de wereld voor zijn werk.”

Coördinator Cultuur,

Géke Zwarteveen