In memoriam Henk Groote Haar
23 april 2020
Help ons !!!!
23 april 2020
Toon alle nieuws

Stichting 55+ in Coronatijd

Missen jullie ook je vrienden/deelnemers van de clubjes en lessen bij de Stichting? En ook het bridgen, de yoga, het tekenen, schilderen, de excursies, de lessen etc. etc.? En het vaste ritje met de fiets, de auto of lopend naar het Pluspunt eventueel met iemand uit de buurt. En dan hopen we dat er niet iemand in je naaste omgeving ernstig ziek is geworden al of niet door het Covid-19 virus.

Gelukkig gebeurt er nog wel wat:

De Comcom verzorgt de website (met corona-gerelateerd nieuws), zorgt dat zo nodig een Plusmail uitkomt en biedt een alternatief spreekuur aan via de mail.

Jan v.d. Salm geeft wekelijks les in het Frans op afstand via de app en mail.

Walter Fennis: luisterklassen – kijkt of hij elke week een artikel kan sturen over muziek en verwijzing naar een gerelateerde compositie op YouTube en geeft tips over mooie opnames van opera’s op Stingray.

De teken- resp. schilderdocent houdt mensen aan het werk op een virtuele manier.

Verschillende begeleiders van cursussen hebben alle deelnemers gebeld of gemaild om ze te laten weten dat ze niet vergeten zijn. Ze hopen dat we over niet al te lange tijd weer ‘gewoon’ bij elkaar kunnen komen.

Het dagelijks bestuur probeert te bedenken hoe we weer verder kunnen als de maatregelen wat afgezwakt worden en, niet onbelangrijk, wat we moeten doen om financieel gezond te blijven. Er komt nu immers helemaal geen geld binnen en er moet wel huur etc. betaald worden. Uw donatie is welkom. Zie elders in dit nummer.

In het verleden hebben meerdere leden zich uitgeschreven voor de Plusmail. Wij willen een dringend verzoek doen om die registratie opnieuw te activeren; het uitbrengen van een Echoplus als primaire nieuwsvoorziening is in deze omstandig-heden even veel moeilijker en mist snelheid. De Plusmail is een uitstekend alternatief. Aanmelden kunt u via de grote knop onderaan op de website.