Treinreizen

Sinds de opening van de eerste spoorlijn (1825, tussen Stockton en Darlington) in Engeland is de ontwikkeling van spoorlijnen van groot belang geweest voor de industriële ontwikkeling van de wereld. Een van de bekendste en meest genoemde spoorlijnen is wel de Oriënt-Express (3212 kilometer); dit was een beroemde luxetrein van de Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL), die van Parijs (met aansluiting vanuit Londen) naar Istanboel reed. Deze trein reed als lijndienst, met onderbrekingen en via verschillende routes, onder verschillende namen tussen 1883 en 1977. Wij blijven bij voorkeur op het Nederlandse en Duitse netwerk, om gezellige eendaagse uitstapjes te organiseren voor onze leden.
Wij reizen meestal op een groepskaart; verder zijn er veel vrijheden om zelf in te vullen.

Voor besprekingen en reünie:
Locatie:
't Pluspunt
Schuttersveld 17
7514 AC  Enschede
Groepsleid(st)er:
E. v. d. Struik en T. Jansen

Overig

Twee adviezen…

1. Reist u op het “nieuwe” “vrij-reizen-kaartje”, dan moet u die pas “ophalen” (uit de automaat) op de betreffende morgen. (Wij kunnen u eventueel assisteren.)

2. Mensen die geen abonnement hebben, kunnen het beste een kaartje op de betreffende morgen kopen. We bekijken dan even of u met 40% korting kunt meereizen met iemand.

Lees ook NS-reizen en kaartjes
 


De treinreizen 2019

Donderdag 28 maart   Dinsdag 27 augustus
Donderdag 25 april   Donderdag 26 september
Dinsdag 28 mei   Woensdag 30 oktober
Woensdag 26 juni   Dinsdag 26 november
Donderdag 25 juli