Treinreizen

Sinds de opening van de eerste spoorlijn (1825, tussen Stockton en Darlington) in Engeland is de ontwikkeling van spoorlijnen van groot belang geweest voor de industriële ontwikkeling van de wereld. Een van de bekendste en meest genoemde spoorlijnen is wel de Oriënt-Express (3212 kilometer); dit was een beroemde luxetrein van de Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL), die van Parijs (met aansluiting vanuit Londen) naar Istanboel reed. Deze trein reed als lijndienst, met onderbrekingen en via verschillende routes, onder verschillende namen tussen 1883 en 1977. Wij blijven bij voorkeur op het Nederlandse en Duitse netwerk, om gezellige eendaagse uitstapjes te organiseren voor onze leden.
Wij reizen meestal op een groepskaart; verder zijn er veel vrijheden om zelf in te vullen.

Voor besprekingen en reünie:
Locatie:
't Pluspunt
Schuttersveld 17
7514 AC  Enschede
Groepsleid(st)er:
E. v. d. Struik en T. Jansen

Overig

Twee adviezen…

1. Reist u op het “nieuwe” “vrij-reizen-kaartje”, dan moet u die pas “ophalen” (uit de automaat) op de betreffende morgen. (Wij kunnen u eventueel assisteren.)

2. Mensen die geen abonnement hebben, kunnen het beste een kaartje op de betreffende morgen kopen. We bekijken dan even of u met 40% korting kunt meereizen met iemand.

Lees ook NS-reizen en kaartjes
 


De treinreizen 2018

donderdag  29 maart dinsdag      28 augustus
dinsdag       24 april woensdag  26 september
woensdag   30 mei donderdag  25 oktober
donderdag  28 juni vrijdag         30 november
vrijdag         27 juli