Mediteren kun je leren


Het beoefenen van meditatie is een mooie manier om tot rust te komen in deze uitdagende tijd, waarin we geconfronteerd worden met enorme en snelle veranderingen.


Waarom zou je willen mediteren?

Mediteren heeft als doel van binnen stil te worden. Dat kan door stil te zitten, maar er zijn ook vele andere manieren om de geest tot rust te brengen.
De meditaties komen uit verschillende tradities; uit de verschillende yogatradities of het boeddhisme. Als het weer het toelaat wordt er eens in de maand een ademwandeling gedaan in het Volkspark of G.J. van Heekpark. Deze meditatieles heeft als doel u te leren dat er veel verschillende methoden zijn om uw concentratie en aandacht te oefenen.

Aan het einde van de les is er de gelegenheid ervaringen uit te wisselen.

Het gaat om allerlei vormen van mediteren: in beweging, met mantra’s, zittend met de adem als leidraad.

De meditaties en oefeningen kunnen of op de stoel of op de mat beoefend worden (behalve natuurlijk de wandelingen).

Teresa Brefeld is een ervaren meditatie-, yoga- en dansdocent. Teresa legt de nadruk op Kundalini yoga, is echter niet eenkennig omdat er vele mooie andere manieren zijn om te mediteren.

De les begint met een warming-up gevolgd door enkele yogaoefeningen om makkelijker stil te kunnen zitten, daarna volgt de meditatie. Dan is er een ontspanning en een kringgesprek om ervaringen uit te wisselen.

Locatie: bij de Stichting en circa een keer in de maand meditatieve wandeling in het park (als het weer het toelaat).

Locatie versus online:
De lessen worden bij de Stichting 55+ gegeven; indien de lessen i.v.m. Coronamaatregelen niet door kunnen gaan op die locatie worden de lessen online via Zoom gegeven en wandelend in het park indien het weer het toelaat.

Ervaar het zelf tijdens een gratis proefles! Opgave en/of meer informatie bij docent Teresa Brefeld, 06-52140893 of per mail paramsimran@teresayogaendans.nl.

Groep 140
Mediteren kun je leren

De bijeenkomsten vinden plaats op:
dinsdag
Tijd:
15.00 - 16.00 uur
Locatie:
't Pluspunt (Lok. 1)
Schuttersveld 17
7514 AC  Enschede
Groepsleid(st)er:
Teresa Brefeld
Telefoon:
06-52140893

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan deze activiteit is lidmaatschap van de Stichting vereist.
Daarnaast betaalt u voor deelname dit seizoen twee keer een all-in bedrag: begin september € 57,50 en half januari € 57,50.


Overig

Deze activiteit wordt verplicht onder leiding van een gediplomeerd docent gehouden; hiervoor zullen, behalve de bovengenoemde bijdrage, afzonderlijke kosten in rekening worden gebracht.

De kosten voor Mediteren kun je leren bedragen € 32,50 per drie maanden.
 

Nieuws & Mededelingen