Zomerbridge – uitslag vrijdag 18 augustus 2023
18 augustus 2023
Echoplus 2024-01
Inhoudsopgave en Echoplus tekst versie
12 december 2023
Toon alle nieuws

Echoplus 2023-04
Inhoudsopgave en snel lees versie

JAARGANG 38 NUMMER 4 NOV-DEC 2023

Inhoud    (klik op het onderwerp van uw keuze)

Agenda. 3
Planning Echoplus 2024. 3
Van de Voorzitter. 5
Stichting 55+ introduceert: de 55+ cadeaubon. 7
Busreis “Weihnachtsmarkten Friedenstadt Osnabrück” 9
Leren bridgen? Er is nog plek!  11
OPROEP: Koersballers gezocht! 13
Rabo ClubSupport. 15
Wandelingen. 16
Excursie. 17
LIEFDEVOL. 19
Bezoek Brugge en Gent. 21
Verslag jeu de boules seizoen 2023. 25
DE VERHUIZING..  27
55+ op Facebook. 28
Blijf op de hoogte van onze activiteiten.  29
Colofon. 30

Agenda

Oktober
zo 29 03.00 u. Wintertijd: Klok 1 uur achteruit
ma 30 Busreis: Sluiting aanmelding Kerstmarkt Osnabrück 9
November
wo 8 13.30 u. Wandelen: Haaksbergerveen 16
za 11 10.00 u. Open Dag 4
zo 19 14.30 u. Wandelen: Twickel + stamppotbuffet 16
di 28 10.00 u. Pluspresentatie: onderwerp via Plusmail
wo 29 13.25 u. Busreis: Kerstmarkt Osnabrück 9
wo 29 Sluiting inlevering kopij Echoplus 2024-01, januari-maart 3
December
vr 8 13.30 u. Wandelen: Hof Espelo 16
do 14 Verspreiding Echoplus 2024-01, januari-maart 3
za 23 Feestdagen: ’t Pluspunt gesloten
Januari 2024
do 4 ’t Pluspunt weer open

Planning Echoplus 2024

Editie Kopij inleveren vóór Verspreiding vanaf
1 – jan-feb-mar-apr wo 29-11-23 do 14-12-23
2 – mei-jun-jul-aug wo 10-04-24 do 25-04-24
3 – sep-okt wo 07-08-24 do 22-08-24
4 – nov-dec wo 09-10-24 do 24-10-24
1 – jan-feb * wo 27-11-24 do 12-12-24

Van de Voorzitter

De meeste cursussen en activiteiten zijn in september weer gestart. Heerlijk om iedereen weer door de gangen te zien lopen, op weg naar de cursus, met de naaispullen onder arm, bridgekaarten en toebehoren ophalen, schilderijen uit de opslag en klei uit de voorraad pakken! Er is weer leven in ‘t Pluspunt en we leven weer.

We werken nu met elkaar naar weer een mooie Open Dag, die we houden op 11 november a.s. Komen jullie allen ook? En breng veel vrienden, familie en bekenden mee, svp. We willen heel graag weer groeien naar 2000 leden. We willen weer gaan bruisen, maar daar hebben we jullie hulp bij nodig: praat over ons, vertel over ons aan familie, vrienden en bekenden. Ook al hebben jullie het allemaal naar de zin bij de Stichting 55+, dat moeten/mogen veel meer mensen weten.

In deze Echoplus staat ook genoeg om te laten lezen:

  • Over reisjes die er gemaakt zijn.
  • Over reisjes die nog gemaakt gaan worden.
  • Over wandelingen die we maandelijks begeleiden.
  • Over jeu de boules, dat nog meer deelnemers kan gebruiken.
  • Over veel van onze activiteiten door de hele week heen.

En een paar leuke columns – kortom veel over en door ons en onze actieve leden. Daarnaast hebben we nog onze website, waarop altijd de meest recente informatie staat, over ons, maar ook met interessante artikelen of aankondigingen van andere organisaties.

Tenslotte herhaal ik mijn oproep van de vorige Echoplus:

Wij zoeken nog steeds die nieuwe penningmeester en nieuwe beheerder!

Ook is er iemand voor de PR nodig, evenals vrijwilligers voor nieuwe activiteiten. We willen weer groeien in ledental, help ook daarbij. Wij maken de Stichting 55+ met elkaar!

Cécile Verhaak


Stichting 55+ introduceert: de 55+ cadeaubon

Weet u niet wat u voor een verjaardag, moeder-/vaderdag of zo maar cadeau wilt vragen? Misschien is dan een cadeaubon voor een cursus of activiteit bij de Stichting 55+ een idee. Hierboven staan ze ter herkenning afgebeeld; er zijn dus bonnen met een waarde van € 5,00, € 10,00 en € 20,00.

Cadeaubonnen zijn verkrijgbaar bij de conciërges en met pin te betalen. Ook te bestellen bij de penningmeester via de mail. Na betaling wordt de bon toegestuurd.


Busreis “Weihnachtsmarkten Friedenstadt Osnabrück”

op woensdag 29 november 2023

Programma

13.25 uur         Vertrek vanaf Station Kennispark.

13.45 uur         Vertrek vanaf Diekman.

15.15 uur         Verwachte aankomsttijd in het mooie Osnabrück. In de fraaie Altstadt van

Osnabrück zijn meerdere historische Weihnachtsmarkten: op de Domplatz, bij de Marienkirche en het Rathaus en bij de Johanniskirche. Al bijna 200 jaar lang gezelligheid en genot in deze zo bijzonder mooie Altstadt.

17.00 uur         Ontvangst in wellicht de mooiste horecagelegenheid aan de Kerstmarkt voor

Osnabrücker Hochzeitssuppe mit bunter Einlage

~~~~~~~~~~~~~~~~

Geschmorte Entenkeule in Apfel-Majoran-Soße – Rinderschmorbraten in eigener Soße

Filets von der Hähnchenbrust in Champignonrahmsoße – Tranchen vom Schweinefilet an Pfifferling-Rahmsoße Apfelrotkohl – Butterspätzle Butterreis – Salzkartoffeln – Blattsalat Joghurtdressing Kräuterdressing

~~~~~~~~~~~~~~~~

Rote Beerengrütze Omas Vanillecreme Schokoladensoße

een uitgebreid Kerst-buffet, bestaande uit:

18.30 uur         Inmiddels is het donker geworden en is alles prachtig verlicht.

Geniet nog even van de bijzondere sfeer!

20.00 uur         We vertrekken vanuit Osnabrück en rijden terug naar huis.

21.30 uur         Verwachte terugkomst Enschede.

21.50 uur         Laatste uitstap.

Kosten: € 62,- p.p.

Aanmelden: graag vóór 31 oktober a.s. op evanderstruik@gmail.com of telefonisch bij Yvonne Hüskes op tel. 06-3734 4589 tussen 19.00 en 21.00 uur. Ook vermelden: namen deelnemer(s), Kennispark of Diekman en (eventueel) lidmaatschapsnummer(s).

Niet-leden mogen ook mee. Bij een 2e reisje verwachten we dat u lid wordt voor slechts

€ 15,- per jaar.                                                        Tot dan, hartelijke groet, Yvonne en Eva 


Leren bridgen? Er is nog plek!

Een groep van ongeveer 10 personen is begin september enthousiast begonnen met bridgelessen eerstejaars. Op woensdag van 10.00 – 12.00 uur probeert men de beginselen van het bridgen te leren. Deze lessen worden deskundig begeleid door Leo Poell en Lidy Budde. Zij genieten hier zelf ook van. Maar er kunnen nog wel meer mensen bij. Een groep van 20 personen is de ideale grootte om het spel goed onder de knie te krijgen. Dus kom meedoen!

Bridge is de topper onder de kaartspelen. Naast het vele plezier is bridgen een uitstekend medicijn om de hersenen lenig en gezond te houden. En bovendien, als u gaat bridgen, bent u ook verzekerd van een paar uurtjes gezellig samenzijn met anderen. De regels van het spel worden duidelijk en op een leuke manier uitgelegd door de vrijwilligers Lidy en Leo, die hier al jaren ervaring mee hebben. Leo, bridge coördinator bij 55+: “Als mensen geen ervaring hebben met de spelregels van het bridgespel maar het wel willen leren dan is de eerstejaars groep iets voor hen. Ik zou zeggen kom het ervaren.”

Voor mensen die al een beetje kunnen bridgen en dit beter willen leren of zijn of haar bridgekennis willen opfrissen is er ook een tweedejaars en zelfs derdejaars groep. Ook hier zijn nog mensen welkom.

Tweedejaars wekelijks dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Derdejaars 1e, 2e en 4e week woensdagmiddag van 13.15 tot 15.15 uur.

Voor mensen die al kunnen bridgen, zij kunnen meedoen met de bridgecompetitie. Dat kan bijna elke dag van de week bij Stichting 55+. Vooral op de vrijdag wil men nog wel meer spelers hebben.

Meer informatie en opgave kan bij Leo Poell,
bridge@55plus-enschede.nl, tel. 06-25266283


OPROEP: Koersballers gezocht!

Elke woensdagmiddag wordt er van 14.00 tot 16.00 uur bij Stichting 55+ koersbal gespeeld. In september is de groep weer met enthousiasme begonnen, maar men wil graag meer deelnemers. Er zijn jeu de boulers, die in de wintermaanden naar binnen gaan en dan koersbal spelen. Men heeft met koersbal geen last van kou, wind of regen.

Wat is koersbal precies? Op een lange mat rolt men ballen met platte zijkanten naar een klein balletje aan de overkant. Er staan steeds twee spelers aan de korte zijde van de lange mat. Iedere speler heeft 4 ballen (zwart of geel), die met of zonder effect zo dicht mogelijk bij het balletje moet worden gerold.

De speler met de zwarte ballen begint met de uitrol van het kleine balletje. Dat is al leuk om te zien, want het levert een punt op als het balletje in de laatste meter van de mat komt te liggen. Als men te hard gooit rolt het balletje van de mat en mag de andere speler het proberen. Daarna gooien de spelers om de beurt een bal. Een van de deelnemers is wisselend de scheidsrechter. Deze telt als alle ballen gegooid zijn welke kleur en met hoeveel ballen deze het dichtst bij het kleine balletje ligt. De punten worden vervolgens op een bord genoteerd en de spelers die aan het eind van de middag de hoogste score heeft is de winnaar. Sommige spelers rollen erg goed met effect en komen soms heel dicht bij het witte balletje. Maar het gaat ook vaak mis en dan komt de bal buiten de mat. De ene keer lukt het ook beter dan een andere keer. Maar iedereen kan het en scoort ook punten.

Men speelt niet om prijzen maar voor het plezier en onder leiding van Mini Pitzalis die volgens schema aangeeft welke spelers aan de beurt zijn. Soms moet ze dit twee keer roepen omdat er ook gezellig gekletst wordt. Dus heb je belangstelling? Kom een keer kijken en meedoen of stuur en mail naar:
sportenspel@55plus-enschede.nl.

Hans Haveman, coördinator Sport en Spel


Penningmeester Arnold Jansen en 2e voorzitter Eddy Koenderink nemen de cheque in ontvangst

Rabo ClubSupport

Dinsdagmorgen 10 oktober werden wij verrast met een bezoek van twee dames van de Rabobank. De dames kwamen ons een cheque aanbieden van:

€ 712,12

Dit bedrag krijgen wij door het grote aantal stemmers op onze stichting tijdens de Rabo ClubSupport-aktie.

Het bestuur bedankt allen die op de Stichting 55+ hebben gestemd.

Het bestuur 


Wandelingen

Wandeling Haaksbergerveen

Datum: Let op: 8 november i.p.v. 9 november
Waar: Haaksbergerveen
Tijd: 13.30 uur
Lengte: Ca. 5 km.

Hoe er te komen:
U rijdt vanuit Enschede naar Buurse; bij Captain Jack rechtsaf Meijersgaardenweg; dan einde weg linksaf Haaksbergerweg; dan eerste rechts Munsterdijk; dan tweede rechts Hofweg; dan eerste links Wennewickweg. Doorrijden tot de parkeerplaats Siberië nabij het einde van deze weg. Hier begint de wandeling.

Na afloop koffie/thee bij Le Pompidou, Wesselerweg 13, Enschede.

Wim en Binnie Bonhke, tel 06-30520546


Wandeling met stamppotbuffet

Het is weer herfst en dan is het stamppot proeven. We gaan dit jaar wandelen op zondagmiddag 19 november bij Twickel. Na afloop gaan we dan genieten van een stamppotbuffet bij restaurant ’t Hoogspel, Bornsestraat 1, Delden. Dit is vlakbij Twickel.

Er zijn 3 soorten: boerenkool, zuurkool en hutspot met het nodige vlees, worst, spekjes etc. Zie de website van ‘t Hoogspel (https://hoogspel.com). Kijk bij stamppotbuffet.

Kosten € 27,00 p.p. excl. drankjes.

Minimaal 25 personen voor deelname. Maximaal 35 personen.

Dus wie graag gezellig mee wil wandelen en daarna samen lekker eten, geef je op. Dat kan vanaf 27 oktober tot en met 10 november bij Arnold en Tonny Jansen, tel. 053-4765034 of 06-49778852, of per e-mail: aamjansen@telfort.nl.

Datum: Zondag 19 november
Waar: Twickel
Tijd: 14.30 uur
Lengte: Ca. 5 km.

Hoe er te komen:
U rijdt vanuit Enschede via de A35 tot afslag 28 Delden. Dan bij verkeerslichten linksaf richting Delden volgen. Bij volgende verkeerslichten (Delden-Oost) RECHTDOOR. Let op borden:  Twickel . Na het viaduct bij watertoren, via verkeerslichten LINKSAF slaan, richting Twickel. Bij rotonde rechtdoor rijden; dit is de 2e afslag. In Delden met de bocht mee Twickel volgen, langs de watertoren, verderop ’t Hoogspel parkeerplaats. Hier start de wandeling.

De wandelbegeleiders Cécile, Wim en Binnie, Arnold en Tonny


Wandeling Hof Espelo

Datum: Vrijdag 8 december
Waar: Hof Espelo
Tijd: 13.30 uur
Lengte: Ca. 5 km.

Hoe er te komen:
U rijdt vanuit Enschede over de Deurningerstraat. Deze gaat over in de Weerseloseweg. Bij het bord Hof Espelo LINKS van de weg, de zijweg inrijden. Daar parkeren en start wandeling.

Na afloop koffie of thee drinken bij: De Lunchkamer, Roomweg 75, Enschede.

Arnold en Tonny Jansen, tel. 06-49778852.


Excursie

Op vrijdag 17 november om 13.30 uur vindt er een rondleiding plaats met gids in museum Memory Vrijheidsmuseum te Nijverdal. De rondleiding met gids zal 2 uur in beslag nemen. Na afloop is er nog gelegenheid om samen wat te drinken in het museum.

Entree: € 11,00 per persoon, MuseumKaart is niet geldig.

Na aanmelding ontvangt u alle verdere info.

Aanmelden graag per e-mail bij: lies.schole@home.nl.


LIEFDEVOL

Column

Vanaf de bushalte waar ik stond kon ik het hele tafereel gadeslaan. Eén voor één reden de auto’s met een flinke boog langs iets dat op de weg lag. Een volgende auto reed er overheen, zonder het vreemde voorwerp te raken. Daarna kwam het meisje op de fiets in beeld. Ze minderde vaart. Haar blik werd naar het voorwerp op de weg getrokken.

Toen ze het gezien had stapte ze af. De eerste poging om naar het midden van de weg te komen mislukte Maar ze gaf niet op. Steeds als ze vlakbij was kwam er weer een auto aan. Dat ging zo een tijdje door tot er geen verkeer meer te zien was. Pas toen waagde ze het om de weg op te lopen. Ze bleef staan bij het vreemde voorwerp en ze bukte om het op te rapen. Zoals ze dat deed. Zo liefdevol en voorzichtig. Het kon niet anders dan een dode kat zijn. Behoedzaam liep ze weer terug naar het trottoir met het beest in haar handen.

Ze bukte en verdween grotendeels uit het zicht vanwege een heg. Hoewel ik niet kon zien wat ze deed, stelde ik mij voor dat ze de kat een laatste rustplaats gaf. En dat ze hem toedekte met wat aarde en gras en misschien nog wel met een verdwaald rozenblaadje.

Ik vond het jammer dat mijn bus er aan kwam. Omdat ik haar had willen aanspreken. Ik had haar een compliment willen geven. Ze had tenslotte ook gewoon door kunnen rijden. En met een boogje om de kat heen kunnen fietsen. Zoals die auto’s deden. Gewoon hard doorfietsen. Oordopjes in en gaan met die banaan. Maar dat deed ze niet. Zelf zou ik ook eromheen gefietst zijn. Ze gaat vast nog eens kijken naar de plek waar zij de kat heeft neergelegd. Als het haar vaste route was van school naar huis.

…Pas toen ze vlak langs mij fietste en ik al in de bus zat, zag ik hoe jong ze was. Hooguit vijftien, een scholier nog. Haar roze rugtas zat onder haar bagagedrager geklemd.

Wil Vis, hestia1945@gmail.com


Bezoek Brugge en Gent

Ik zit om acht uur in de bus mijn ontbijt te nuttigen.

Dan vraag ik de krant want het is nog ver naar Terheijden waar we stoppen voor koffie.

Hyls kijkt me aan. De krant zit in de rugzak en die ligt in het bagageruim.

Praten heeft geen zin want we kunnen elkaar niet verstaan en willen niet harder praten.

Hyls gaat slapen. Het regent buiten. We lenen een Volkskrant van de overbuurman in de bus.

Het menselijk ras sterft uit zegt de krant in een artikel over de Golfstroom die gaat verdwijnen.

De wereld raakt van slag…

Onderweg lijken bomen vaak alleen nog camouflage voor blokkendozen erachter.

Er zijn natuurgebiedjes op de kruising van snelwegen en in uiterwaarden.

Nederland dreigt vol te worden.

We strekken onze benen voor koffie in een mooi dorp met vriendelijke uitstraling en prachtige hangende bloembakken aan de kant van de hoofdstraat.

In Brugge kruipt de bus traag door smalle straten vol toeristen en blijft stilstaan voor een paar neergelaten zonneschermen. Even heen en weer manoeuvrerend rijden we verder met een paar centimeter speling. De mensen op het terras, van wat we later horen, het beste mosselrestaurant, hadden het even benauwd toen onze chauffeur ze weinig ruimte liet om rustig op het terrasje te zitten. We stoppen naast de ingang van het Belfort en stappen daaruit want het hotel ligt er tegenover. Middenin het Centrum van Brugge.

Een stap buiten de deur en je staat in de verleden tijd.

Om half drie volgen we een gids die ons voorgaat in het toeristen gewoel.

Een meneer met een duidelijke stem die een boek omhooghoudt zodra hij door de drukte voor ons uitloopt. We volgen zijn omhooggehouden fotoalbum dat hij steeds opent om meer uitleg te geven.

De naam Brugge komt van Brygge en dat betekent aanlegsteiger in het Noors.

Vroeger lag de stad aan zee en de schepen voeren tot in het centrum waar ze zelfs door gebouwen voeren zodat ze overdekt konden worden geladen en gelost. Brugge was een rijk handelscentrum.

De situatie veranderde toen de doorgang van en naar zee dicht slibde. De stad verarmde en dat blijkt achteraf de redding te zijn geweest want er werd niets afgebroken.

Ook de twee wereldoorlogen werden zonder veel schade overleefd.

De Tweede dankzij Duitse bezetters die veel respect hadden voor monumenten.

We lopen over het plein voor het belfort en hoewel het gebouw er stoer uitziet, horen we dat het een burgergebouw is geweest. Het werd gebruikt als brandtoren. Daarvoor werd het drie keer verhoogd want steeds als de stad verder was uitgebreid had je een hoger standpunt nodig om branden te kunnen ontdekken.

Tijdens de stadswandeling lopen we een steegje in en de gids vertelt dat er vroeger heel veel kleine verbindingssteegjes waren. Omdat ze vaak werden gebruikt als urinoir werden eerst de kelderopeningen dichtgemaakt en uiteindelijk werden ook de steegjes afgesloten.

Op een plein met harde muziek verstaan we niet veel van wat er gezegd wordt en ook binnen in een gebouw vervliegt de uitleg van de gids. Ik vind het niet erg. De indrukken van de prachtige gebouwen nemen al ruimte genoeg in mijn brein. Ik geef mezelf huiswerk door thuis op internet te zoeken naar informatie. We proeven onderweg blokjes kaas en hierna gaan wij verder met de boot omdat mijn rug niet verder wil.

De kapitein laat horen dat hij diverse talen spreekt maar naar verwachting is hij het meest vertrouwd met Frans. Hij spreekt razendsnel en we doen niet langer ons best er iets van te volgen.

Ook die uitleg komt later wel via boekjes of internet.

Het is een prachtig tochtje van maar zes kilometer en zeer de moeite waard.

De passagiers aan boord zijn heel divers en ik zie een man met een fototoestel glunderend weglopen wanneer hij een gezette donkere mevrouw, die twee opgespoten bakjes frites (met dikke sauzen) in haar hand houdt, op de foto heeft gezet.

We beluisteren allerlei talen en horen later dat Brugge een van de vier best bezochte steden is van de wereld. Er komen elk jaar zeven miljoen bezoekers en ze staat sinds twintig jaar op de Unesco erfgoed lijst. Van Brugge onthoud ik een straatje met prachtige dikke platanen.

Wat later dan verwacht vertrekken we naar Gent en daar maken we een boottocht. Ook die is kort en krachtig. Daarna bestellen we mediterraan eten, het duurde even voor het op tafel stond en toen het op was moesten we ons haasten naar de bus.

De bestrating van Gent was absoluut rollator-werend en toen we in ons restaurantje een mevrouw met een rollator tegenkwamen werd ze helemaal enthousiast toen ze zag dat ik hier ook met zo’n ding probeerde vooruit te komen.

Van Gent hebben we niet veel gezien. We kregen een indruk en hebben gezegd dat we dit reisje nog wel eens willen maken.

Wat leuk dat er ’s avonds op onze kamerdeur werd geklopt en dat Eva en Yvon bonbons brachten die we misliepen omdat we halverwege de wandeling aan boort gingen.

Ik zit met de vraag waar de kasseien nu lagen. Waren die in Brugge of waren het die grote blokken steen in Gent.

Nies Heeringa


 Verslag jeu de boules seizoen 2023

Het is weer voorbij die mooie zomer en tevens het jeu de boules seizoen. Wat hebben we genoten van het mooie weer en het gezellig samen boulen. Zoals gewoonlijk gaan we altijd een keer testen wie de beste bouler is. Bij de heren is dit geworden Gerrit van der Heide en bij de dames Hannie Bout.

Van harte proficiat.

Helaas hebben wij nu winterstop maar volgend jaar dinsdag 2 april gaan we weer van start. Ik hoop jullie dan allemaal weer terug te zien.

Hannely Tiggeler


DE VERHUIZING

Column

Het is nog geen zeven jaar geleden dat ik verhuisd ben en zoals iedere keer zeg ik dat het dan ook echt de laatste keer is. En nu ik voor weer een verhuizing sta, zeg ik dat ook weer. Want hoe je het ook bekijkt, verhuizen is en blijft een megaklus.

Mensen vragen dan of ze kunnen helpen. Maar met wat dan? Het verhuizen van een piano is toch echt vakwerk. Maar misschien voor broodjes zorgen op de verhuisdag? Of koffie of iets fris. Ik tref het altijd met het weer, of niet. Het is maar hoe je het bekijkt. Tijdens mijn voorlaatste verhuizing was het boven de dertig graden en de tweemaal dat ik in januari verhuisd ben lag er sneeuw, wat ook niet echt fijn is.

Het is wel zaaks om goed te kunnen kiezen. Het begint al met de keuze van een makelaar. Is het een kwestie van naamsbekendheid, van aanbevelingen? En heb je extra financiële ruimte nodig en wie zoekt dat voor je uit? Moet er verbouwd worden? Vindt vandaag de dag maar een aannemer. Een die netjes werkt en te vertrouwen is. Hetzelfde geldt voor een schilder, een installateur en de vloer. Wat leg je erop en waar koop je het? De stoffering dus. Laten doen of zelf doen. Achteraf is alles fijn en leuk maar als je er voor staat vind ik het soms best ingewikkeld.

Er volgt een periode van opruimen en schoonmaken en je huis presenteren voor toekomstige kopers of voor Funda. Het idee, dat er dan vreemde mensen door je huis lopen waarbij ze misschien wel dingen afkeuren waar je zelf zo gek op bent. En dan loop je buiten met je ziel onder de arm net zolang tot de makelaar belt dat de kust veilig is. En al die mensen die op Funda kijken hoe jij je huis hebt ingericht. En ik geef ze geen ongelijk. Er is toch niks leuker dan gluren bij de buren?

En dan ineens halverwege het hele project belt de makelaar dat er een koper is met als gevolg dat mijn huis verkocht is. Een mooi moment in die hectische tijd. Maar het vergt ook weer moed om hulp te vragen. Als je lichaam niet alles meer doet wat je altijd hebt gedaan. Dus niet meer zelf schilderen, iets wat ik juist zo leuk vind. En inpakken van dozen en vooral uitpakken en op de nieuwe plaats zetten. Mijn zus, die ook net verhuisd is, noemt het elke dag Sinterklaas als ze weer een doos openmaakt. En dat je na al die opruimrondes toch nog zoveel spullen hebt.

Maar straks als ik eenmaal op mijn bestemming zit en ook nu al, ben ik toch dankbaar voor dat alles. De luxe om te verhuizen, terwijl er zoveel mensen leven in ramp- en oorlogsgebieden. Gewoon doorgaan en genieten van wat er allemaal al is gedaan. Elke hobbel is ook weer een uitdaging.

hestia1945@gmail.com


55+ op Facebook

Door het bestuur zijn (en worden) stappen gezet naar een samenwerking tussen Stichting 55+ en Alifa. Een onderdeel daarvan is het Facebookaccount waarin Alifa diverse nieuwtjes voor onze gemeenschappelijke doelgroep publiceert, waaronder mededelingen van onze stichting. De eerste prille schreden zijn inmiddels gezet.

Hebt u Facebook, word dan vriend, like onze posts en stuur ze zoveel mogelijk door.


Blijf op de hoogte van onze activiteiten

 Via de Echoplus

 Via de Echoplus-digitaal

Opgave via de 55+ website

Via de 55+ website

www.55plus-enschede.nl

Via de Plusmail  

Opgave via de 55+ website

Via de lichtkrant In de hal van ‘t Pluspunt


Colofon

Contactadres: ’t Pluspunt, Schuttersveld 17, 7514 AC  Enschede
Telefoon: 053-4322081
E-mail: info@55plus-enschede.nl
Website: www.55plus-enschede.nl
Openingstijden: elke werkdag van 08.30 – 16.30 uur
IBAN rekeningen: NL45 RABO 0396 7280 81 en NL16 INGB 0005 6539 59
Dagelijks Bestuur:
Naam Functie Telefoon E-mailadres
Cécile Verhaak voorzitter 053-4282225 voorzitter@55plus-enschede.nl
Bert de Haas secretaris 053-4774553 secretaris@55plus-enschede.nl
Arnold Jansen penningmeester 053-4765034 penningmeester@55plus-enschede.nl
Eddy Koenderink beheerder &

2e voorzitter

053-4322801 beheerder@55plus-enschede.nl
Bestuursleden/coördinatoren:
Annette Weegerink cultuur
talen
053-4342254 cultuur@55plus-enschede.nl
cultuur-talen@55plus-enschede.nl
Cor Langen cultuur
overige cursussen
053-4500628 cultuur@55plus-enschede.nl
cultuur-algemeen@55plus-enschede.nl
Inge Wolters ledenadministratie 053-4333063 admin@55plus-enschede.nl
Hans Haveman sport en spel 06-11464530 sportenspel@55plus-enschede.nl
Leo Poell coördinator bridge 06-25266283 bridge@55plus-enschede.nl
Harry Milius doe-activiteiten 06-43819612 doe@55plus-enschede.nl
Roelof Beverdam comcom &

redacteur Echoplus

053-4351480 comcom@55plus-enschede.nl
 Redactie contactorgaan Echoplus en ondersteunende diensten:
Rob Brussaard hoofdredacteur 030-6550868 redactie@55plus-enschede.nl
Roelof Beverdam redacteur 053-4351480 redactie@55plus-enschede.nl
Comcom lay-out 053-4351480 comcom@55plus-enschede.nl
Irma Staarink bezorging 06-48967950 bezorging@55plus-enschede.nl
Uitgave Echoplus: 2024-1 – januari t/m maart 2024-2 – april t/m juli
Kopij aanleveren uiterlijk: 29 november 13 maart
Verschijningsdatum: 14 december 28 maart
Wijze van aanleveren kopij: per e-mail naar de redactie of schriftelijk bij ’t Pluspunt

Adreswijziging of opzegging lidmaatschap schriftelijk of per e-mail aan:

Ledenadministratie – Inge Wolters, Schuttersveld 17, 7514 AC  Enschede

admin@55plus-enschede.nl


Ik wil graag zodra er een nieuwe Echoplus digitaal online komt hiervan op de hoogte worden gesteld en daarom meldt ik mij aan voor de Echoplus digitaal.