Blij fit voor senioren

Wat is nu "Blij fit voor senioren"?

"Blij fit voor senioren" is gymnastiek op en rond de stoel. Dat wat de mens vroeger deed op matjes op de grond doet de ouder wordende mens nu op en rond de stoel. Vroeger kon men bv. alleen staan op 1 been; dat gebeurt nu achter de stoel en indien nodig wordt de rugleuning vastgepakt.

Nu rijst bij u (natuurlijk) de vraag: Wat kun je zoal doen op de stoel? Welnu, de volgende oefeningen kunnen worden gedaan:

  • mobiliserende oefeningen;
  • spierversterkende oefeningen;
  • lenigheidsoefeningen;
  • coördinatieoefeningen;
  • vaardigheids- en balansoefeningen (en om de oefeningen te onthouden: geheugentraining).
Hoe ziet zo’n "Blij fit voor senioren" les er dan uit?
Een les "Blij fit voor senioren" begint altijd met een “warming up” (inleiding/opwarmen) op muziek. Dat kan (bij mobiele groepen) door lopen of oefeningen in de zaal. Of (bij minder mobiele groepen) op of achter de stoel. Daarna begint de kern met vorenstaande oefeningen al naar gelang de doelstelling van de les, d.w.z. meerdere oefeningen die elke les/week verschillend zijn. Ook kan er gewerkt worden met materialen, zoals ballen, stokken en dynabands (elastieken). Natuurlijk is er ook een “cooling down” (afkoeling), die bv. kan bestaan uit strekoefeningen, spel of rustige bewegingsvormen op muziek.

Bewegen is goed, ook voor u!!!!!!

Op woensdagmorgen kunt u op muziek bewegen in het u bekende Pluspunt. Met gymnastiek op en rond de stoel bewegen we iedere les alle spieren van kop tot teen.
Bent U nieuwsgierig geworden, dan mag U vrijblijvend binnen komen om te kijken of mee te doen.

Groep 67
Gymnastiek

De bijeenkomsten vinden plaats op:
dinsdag
Tijd:
10.45 - 11.30 uur
Locatie:
't Pluspunt (Lok. 2)
Schuttersveld 17
7514 AC  Enschede
Groepsleid(st)er:
Mevr. M. Leusink

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan deze activiteit is lidmaatschap van de Stichting vereist.
Daarnaast betaalt u voor deelname € 20,00 per seizoen en € 10,00 per deelnamemaand.


Overig

Deze activiteit wordt verplicht onder leiding van een gediplomeerde docent gehouden. Hiervoor zullen behalve de bovengenoemde bijdragen afzonderlijke kosten in rekening worden gebracht.

De kosten voor "Blij fit voor senioren" bedragen € 32,50 per drie maanden. Omtrent betaling van laatstgenoemd bedrag worden de deelnemers bij aanvang van de activiteit door de leider/-ster nader geïnformeerd.
 

Nieuws & Mededelingen